Ingredience na těsto: | |||||
máslo | 200 g | vejce | 1 ks | cukr moučka | 80 g |
vanilkový cukr | 1 ks | prášek do pečiva | 1 ks | hladká mouka | 280 g |
Náplň: | |||||
mléko | 150 ml | smetana 33% | 150 ml | cukr | 70 g |
vanilkový lusk | 1/2 ks | vanilkový pudink v prášku | 1/2 ks | tvaroh | 250 g |
Ozdobení: | |||||
čerstvé maliny |
Nyní vám prozradím recept, po kterém se u vás doma jen zapráší. Pokud nemáte zrovna čerstvé maliny, dejte třeba rybíz nebo jahody.
Změklé máslo, moučkový cukr a vejce vyšleháme do pěny. Zlehka přidáme mouku a prášek do pečiva. Těsto dáme do kulaté dortové formy a vytvoříme 3 cm vysoký okraj. Pečeme 20 minut na 180 °C.
Formu nevymazávám, zatím se mi těsto ještě nepřipeklo, však je to na vás, dle povrchu formy. Kuchařky určitě budou vědět, jak si poradit. Začátečníci mohou použít trošku másla na vymazání a polohrubou či hrubou mouku.
Jdeme na krém přátelé.
Z mléka, smetany, cukru a pudinku uvaříme hustý krém. Ještě horký ho smícháme s tvarohem a dáme na předpečený korpus. Povrch koláče poklademe malinami a dopečeme při 180 °C asi 30 minut.
Dobrou chuť!
Nemáte-li maliny, dejte ovoce, které máte zrovna k dispozici.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI