Ingredience: | |||||
suchá cizrna | 200 g | máslo | 20 g | kakaové máslo | 20 g |
med | 4 lžíce | sůl | 2 špetky | ||
Na obalení kuliček: | |||||
karobový prášek | 5 g | kakao | 5 g | rozpuštěné kvalitní čokolády | 60 g |
karobové bonbony | 50 g |
Zdravím všechny nadšence a doufám, že Vás potěším mým dnešním receptem na výbornou sladkůstku. V hlavní roli hraje moje oblíbená cizrna. Můžete si kuličky připravit buďto obalené v čokoládě nebo kakau. Super jsou obalené v karobové polevě nebo karobovém prášku. Vyznáte se v těch možnostech? (smích)
Cizrnu namočíme přes noc a potom uvaříme do měkka a necháme vychladnout. Rozmixujeme, vmícháme máslo a med. Hmotu rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné přidáme nasekaný Karob, do druhé nasekanou čokoládu. Obojí dáme na chvíli ztuhnout do mrazáku, aby se nám s ní lépe pracovalo.
Poté tvarujeme kuličky o průměru 2-3 cm a necháme opět chvíli tuhnout v mrazáku.
Mezitím si připravíme polevy ve kterých kuličky obalíme tak, že si v misce na páře rozpustím 70ti procentní čokoládu. Kdo by nevěděl, dáte vařit vodu v hrnci a poté na něj posadíte misku. Zlehounka rozpouštíme na mírném plameni. Vezmeme si karobové bonbony a jdeme na polevu číslo dvě. Ty se dají koupit ve zdravé výživě. Obsahují jen karob a kakaové máslo. V horším případě palmový olej. A tomu samozřejmě nefandíme!!!
Zbytek kuliček na které se nedostala poleva obalíme v kakau a druhou půlku v karobu.
Klidně můžete nechat kuličky uležet a jakmile zazvoní návštěva, můžeme servírovat.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI