Ingredience: | |||||
mleté hovězí a vepřové maso | 450 g | malá cibulka | 5 ks | česnek | 3 velké stroužky |
olivový olej | dle potřeby | rajčata | 5 ks | sekaná rajčata Alnatur 240g | 2 balení |
červené víno | 250 ml | pepř | špetka | lahůdková maďarská paprika | špetka |
čerstvý tymián | dle chuti | čerstvá bazalka | dle chuti | himalájská sůl | dle chuti |
třtinový cukr | dle chuti | celozrnné špagety Sgambaro | 1 balení |
Naše teta má malý obchod s potravinami, a když jsme tam byli nakoupit, smály se na mě nádherná keříková rajčata. Nešlo odolat, doma zásoby kvalitního protlaku. U tety navíc velmi pěkné čerstvé mleté maso takže jsem se mohla dát do práce.
Na olivovém oleji si orestujeme pokrájenou cibulku a česnek, přidáme mleté maso, které opékáme za stálého míchání 5 minut a při tom rozmělníme vidličkou. Okořeníme solí, paprikou, pepřem, promícháme. Přidáme pokrájená spařená a oloupaná rajčata, rajčata z konzervy, promícháme, přidáme červené víno. Vaříme 20 minut a ke konci přidáme nasekanou lžičku bazalky, tymiánu a přisladíme třtinovým cukrem. Připravíme si špagety: dáme vařit vodu, osolíme, přidáme olivový olej a počkáme, až se voda začne vařit. Přidáme špagety a vaříme 9 minut.
Inspiraci na tento recept jsem čerpala z kuchařky Vaření po celý rok.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI