Ingredience: | |||||
hovězí steak (výška cca 1-1,5 cm) | 3 ks | čtyřbarevný pepř | 1 lžíce | olej | 1 - 2 lžíce |
růžová sůl | dle chuti | smetana ke šlehání | 250 ml | velké brambory | 3 ks |
malá kedlubna | 2 ks | ghí | 2 lžičky |
Na tohle jídlo chodíme spíš do restaurace. Zkusila jsem ho připravit doma a i když jsem měla vítr z propečení, nakonec se povedlo a moc jsme si pochutnali.
Steaky rukou lehce naklepeme, potřeme olejem a posypeme polovinou drceného pepře. Necháme mimo lednici marinovat.
Na rozpálené pánvi pečeme podle toho, jaký stupeň propečení preferujeme. My máme rádi medium, takže jsem dělala 3min z každé strany a poté nechala na teplém talíři zakryté odpočinout asi 5-10min.
Do výpeku jsem nalila smetanu, přisypala zbytek pepře, lehce osolila a zredukovala.
Jako přílohu jsem zvolila bramborovo-kedlubnové pyré. To jsem připravila uvařením brambor a kedlubny v osolené vodě doměkka. Ke scezeným jsem přidala ghí a sůl a vyšlehala dohladka.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI