Ingredience na řízečky: | |||||
prsa z BIO kuřete | 4 ks | kokosové mléko | 100 ml | pohanková krupice | 2 lžíce |
kukuřičné lupínky | 3 lžíce | mandle | 2 lžíce | kari koření | 2 lžičky |
kokos | 1 lžička | vejce | 1 ks | ||
Na omáčku: | |||||
okurka | 1/2 ks | mango | 1 ks | citron (šťáva) | 1/2 ks |
ústřičná omáčka | 1 lžička | prolisovaný stroužek česneku | 1 ks | sůl | špetka |
čerstvý koriandr | hrstička |
Mango je tropické ovoce. Používá se především v asijské kuchyni, často na výrobu různých dipů a omáček. Často u nás v obchodech koupíte mango, které je úplně tvrdé a zelené, ale vyčkejte a nechte ho při pokojové teplotě dozrát dokud nebude skoro žluté a měkké.
1) Prsa nakrájejte na malé kousky a lehce naklepejte.
2) Namočte do kokosového mléka, které můžete smíchat s vajíčkem.
3) Mezitím si rozmixujte zbytek sypkých ingrediencí a přesypte do misky.
4) Postupně každý kousek masa obalte a přendejte na pekáček, který pokapete olivovým olejem. Dejte péct na 200 stupňů asi na 20 minut, dokud strouhanka není krásně zlatá.
Omáčka:
1) Mango rozmixujte tyčovým mixérem úplně do hladka
2) Okurku nastrouhejte nebo nakrájejte na malé kostičky
3) Do rozmixovaného manga přidejte všechny ostatní ingredience, zamíchejte a podávejte k opečeným řízečkům.
Hlavní surovina: Mango Mango je tropické ovoce. Používá se především v asijské kuchyni, často na výrobu různých dipů a omáček. Často u nás v obchodech koupíte mango, které je úplně tvrdé a zelené, ale vyčkejte a nechte ho při pokojové teplotě dozrát dokud nebude skoro žluté a měkké. Takové mango už bude mít správnou chuť. Říká se , že mango působí proti stresu, únavě a dokonce dokáže pomoct při nachlazení.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI