Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem zpět

Ingredience:
brambory600 gvývar200 mlčervená cibule (šalotka)2 ks
jablečný ocet1 lžícedýňový olej2 lžíceřepkový olej2 lžíce
dijonská hořčice1 lžícepetrželka hrstkasůl dle chuti
pepř špetka
brambory 600 g, vývar 200 ml, červená cibule (šalotka) 2 ks, jablečný ocet 1 lžíce, dýňový olej 2 lžíce, řepkový olej 2 lžíce, dijonská hořčice 1 lžíce, petrželka hrstka, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Rakušané dělají bramborový salát kyselejší a obvykle do něj nedávají majonézu. Vím, vím, k salátu prostě patří řízek, ale přítel si dupnul, že chce rybku a já tu mám receptů s rybičkami zoufale málo.

POSTUP:
Máslo o pokojové teplotě utřeme se solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Takto připraveným máslem potřeme rybky a dáme máslo i do bříška. Na pánvi si pstruhy krátce opečeme z obou stran, přendáme na pekáček a pečeme 10-15min při 220°C (podle velikosti rybiček).
Brambory si opláchneme a uvaříme ve slupce. Scedíme a hned, jak půjdou držet v ruce, je oloupeme. Nakrájíme na asi 1cm silná kolečka a opatrně dáme do mísy. Zalijeme teplým vývarem. Přidáme nakrájenou cibuli (nebo šalotku), ocet, oba druhy oleje a hořčici. Opatrně promícháváme, aby se vše spojilo a brambory se „napily” vývaru. Chvíli to trvá, ale buďte trpěliví. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme nasekanou čerstvou petrželku. Salát nesmí plavat, ale brambory nesmí být ani nasucho. Před podáváním je dobré nechat salát alespoň 1hod odležet v lednici.

PÁR VĚT  o receptu:
Vykuchanou rybu jsem dělala poprvé, ani jsem neměla žádný recept, prostě jsem sesbírala, co jsem kdy zaslechla nebo přečetla a výsledek mě velmi mile překvapil. Nicméně v hlavní roli byl samozřejmě salát podle receptu, který jsem si lehounce upravila. Recept je jednoduchý a zvládne ho každý. Chce to jen trpělivost a opatrné ruce, abyste si z brambor neudělali kaši. Hodně samozřejmě dělají brambory. Asi je jasné, že se hodí spíše salátové a nikoliv moučné. 

Recept je z projektu Albert.

2014-05-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI