Ingredience: | |||||
větší brokolice, rozebraná na malé růžičky | 1 ks | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
slanina, nakrájená na kostičky | cca 150 g | parmazán | 50 g | mléčný málo výrazný sýr (čedar) | 100 g |
vejce | 2 ks | mléko | 150 ml | zakysaná smetana | 2 lžíce |
hladká mouka | 2 lžíce |
Další skvělý recept, který zahřeje a je ideální do těchto chladných dní. Navíc je velmi snadný na přípravu a může fungovat buď takto samostatně jako večeře nebo jako příloha ke steakům či pečenému masíčku. Tento skvělý a snadný recept jsem nemohla nevyzkoušet, aneb když jsem ho zahlédla na webu Čarujeme, bylo jasné, že ho prostě musím vyzkoušet.
V pánvičce nasucho opečeme slaninu dokřupava a spolu s brokolicí rozdělíme do zapékacích misek. Dohromady smíchám všechny ostatní suroviny (mléko, zakysanku, sýry, pepř, sůl, vajíčka, mouku) a zalijeme tím rovnoměrně brokolici se slaninou. Nahoru ještě můžeme nastrouhat trochu sýra. A vše dáme do trouby zapéct pěkně dozlatova, cca půl hodinky.
Podáváme s pečivem nebo jako přílohu k masu. Lze samozřejmě i varianta pro vegetariány bez slaniny.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI