jméno a příjmení | Naďa Indruchová |
znamení | kozoroh |
koníčky | pečení, cestování, focení |
povaha | cholerický sangvinik |
Mám ráda legraci, společnost, lidi. Ráda navazuju nové kontakty a ráda poznávám nové lidi. Vařit a fotit jsem začala před cca třemi lety, do té doby jsem vařila jen klasiku. Inspiraci čerpám všude možně... F.O.O.D., Apetit, Gurmet, internet... Svoji rodinu miluju nade vše. Nejraději peču sladkosti, jsem totiž děsně mlsná. Vařím samozřejmě pro rodinu, ale nejsem líná uvařit nebo upéct jen sama pro sebe:-D Ani kolegyně z práce nepřijdou zkrátka. Pracuju jako všeobecná sestra na chirurgické ambulanci v nemocnici Valašské Meziříčí.
Buchtičkami s krémem potěšíte snad každé dítě. Přidejte do vanilkového krému trochu rumu a věřte, že si pochutná i každý dospělý.
Kdo nezná hovězí krk, nechť se seznámí s výbornou delikatesou, která je dle mě docela podceňovaná. Doufám, že si pochutnáte, tak jako my doma.
Plněná paprika na hříbkách? Že to ne ono? Dovoluji si tvrdit přátelé, že se budete stejně olizovat, jako my doma. Kombinace, která prostě překvapí.
Kdo má rád cuketu, určitě se potěší se z tohoto receptu, který je nadmíru snadný a chutný. Nezapomeňte na kvalitní uzeninu a tzatziky, které tento oběd příjemně osvěží.
Kdo je milovníkem vajec a jednoduchých receptů, určitě neodmítne. Vždyť nemusí pršet, stačí když chutně kape, ne? (smích) Věřte, že si na mě vzpomenete, až ukrojíte první kousek.
Květák se řadí k dietním druhům zeleniny, která je však chutná a výživná. Navíc stačí květák povařit chvíli, takže během pár minut máte na stole vynikající polévku.
Není nic jednoduššího než připravit jídlo v jednom pekáčku, nejen že nebudete mít hromady nádobí, ale všechny chutě se dokonale spojí a vytvoří velice chutný oběd či večeři.
Jahodová sezóna je v plném proudu. Proto vám přináším jeden recept, který potěší všechny milovníky letních buchet a bublanin.
Neustále dilema ve vařících skupinkách, co s kuřecím masem! Při tom se dá tolik experimentovat a je toliko receptů ala kuřecí. Jenže když nastane den D, prostě vás to nenapadne. Dneska jsem měla chuť na sladkopálivou chuť, tak třeba vás tento recept inspiruje.
Jídlo, které snad zná notoricky každý snad nemusím ani představovat. Taste domácí zavařené okurky a můžeme servírovat na talíř.
Pokud máte doma v lednice vepřovou plec a třeba mražené houby přímo z lesa, není nic lepšího než tento recept, který můžete libovolně obměňovat dle druhu masa.
Lasagne jsou u nás velmi oblíbenou těstovinou, která se nemusí vždy připravovat jen klasickým způsobem. Já se však rozhodla, že tentokrát experimentovat nebudu a zůstanu u mého "tradičního" receptu.
Není rohlíček, jako rohlíček. Myslím, že fotografie je důkazem. Však nevěřili byste, jak výborně chutnají. Každá kuchařka se po naservírování stává doslova bohyní.
Obyčejný řízek, říkáte si?! To byste se divili, jaký rozdíl je mezi řízkem mdlým a třeba počesnekovanou kýtou smaženou na domácím sádle. Víme, toto cenu za nejdietnější oběd nevyhraje, ale není "nezdravých" potravin, ale množství, ve ktermé si je servírujeme.
Plněné papriky vám v české kuchyni asi představovat nemusím. Kdo je má rád, nechť se inspiruje dle mého receptu, určitě si pochutná.
Tento dezert milují nejen děti, ale jistě s ním potěšíte každého dospělého.Věřte, že jej nebudete dělat naposledy. Pět ingrediencí, které vás katapultují do nebe!
Skvělá dobrota pro milovníky hub a cukety, ze kterých lze připravit skvělou omáčku k masu.
Krkovička není nejdietnější jídlo, však na černém pivu je vynikající. Když přidáme zeleninu a rýži, myslím, že je to slušný oběd bez výčitek.
Jahodová sezóna ještě nenastala, však pokud na nějaké dobré i v dubnu narazíte, zkuste tento moučník. Určitě vás po obědě na talířku uhrane.
Karbanátky doma milujeme, a proto není nic jednoduššího, jak je naservírovat s bramborovou kaší a posypat hustě s čím jiným, než pažitkou.
Zelňačku zná snad notoricky každý, takže nebudeme dlouho omílat, jaká je to vynikající polévka a vrhneme se na přípravu.
Starý rodinný recept na cvibak, nebo chcete-li suchar či piškot s kandovaným ovocem, rozinkami, čokoládou či oříšky.
Saláty miluje asi každý, i když u našich protějšků většinou platí, čím víc "zelenýho", tím více masa. Jak to máte doma vy? Pro zklidnění hladového žaludku, který kouká hladovýma očima, můžete opéct třeba křupavou bagetku, jako přílohu.
Tento recept vlastně můžete najít v předkrmech v případě, že se rozdělíte se svou drahou polovičkou nebo poputuje do hlavních chodů a to znamená, že jste ji prostě snědli úplně celou. Rozhodnutí nechám na vás, do jaké sekci jej dáte vy? (smích)
Lidově řečeno karfiol. Kdo miluje květák, určitě ho ocení ve formě lehkého obědu. Nebo můžete klidně podávat s křupavou bagetkou jako předkrm.
Pokud jste koupili nebo vám v mražáku zbylo kuřátko, máte tip na nedělní oběd, kde se jen po něm zapráší. Chlupaté knedlíky, jsou jen bonusem k zelíčku.
Klasika, která snad neodradí nikoho. Nezapomeňte na čerstvý chléb, který jídlo jenom umocní. I když se bavíme o obyčejné čočce.
Tak a zase tu je jeden výborný tip, pro mé kolegyně kuchařky a pekařky. Řez, který si určitě oblíbíte doma, nejen vy.
Milovníci polévek jistě potěší poctivý domácí vývar, který je základem každého dobrého oběda.
Kdo má zeleninové polévky rád, musí ho tento recept potěšit. Takové polévky milují i děti, proto zeleninový bujón přidávat nemusíte. Máte-li po ruce čerstvé bylinky, bude polévka úplně dokonalá.
Tento recept si nejde zamilovat. Důležité je, že nezačnetete s vínem dřív než budete podlévat maso, protože vína používáme kvalitní.
Krupicová kaše, notorická lahůdka české domácí kuchyně. Však pokud děti odrostou, kolikrát si ji uděláte, jen tak pro sebe??? No? (smích)
Milovníci závitků si jistě přijdou na své. Ač to nevypadá, tento recept je velmi jednoduchý a nemusí se obávat, ani začátečník.
Vynikající dezert připravovaný ze šlehaných bílků s řádnou dávkou šlehačky a ovoce.
Taková naložená krkovička na pivu, vás musí chuťově naladit. Hlavně maso "nebijte", jen naložte, zůstane šťavnaté.
Závitky se dají péct na tisíc způsobů, můžete se tedy inspirovat právě tímto receptem, který vás určitě chuťově nezklame. Recept zvládne i méně zdatná kuchařinka.
Kdo by neznal šunkofleky, že? Jenže tato klasika, snad neomrzí jednou za čas nikoho. Taste kyselé okurky a hurá ke stolu!
Dušenou mrkev buď milujete nebo nenávidíte. Věřte, že je to nejen výborná záležitost, ale mrkev je především velmi zdravá.
Zvěřina a víno k sobě jednoznačně pasuje. Většinou se však kombinuje s červeným vínem, proč ale nezkusit přidat bílé?
Knedlíky -noky, věčné téma, že? Zkuste tyto cuketové, určitě vás zaujmou nejen svou jednoduchostí, ale hlavně chutí.
Pikantní kuřecí játra k hranolkům či rýži, nejsou nikdy špatným tipem na teplou večeři. Dvě decka červeného vína a romantika je za dveřmi.
Že i s obyčejných kukuřičných lupínků lze připravit vánoční cukroví? Zde je důkaz...je to sladké, křupavé a moc dobré :)
Na talířích zdobíme odloženou cuketou, slaninovými škvarečky a oblíbenými bylinkami. Kdo chce, může strouhnout i citronovou kůru.
Tip pro Vás jak si připravit hustý a výborný jogurt doma i bez jogurtovače.
Krkovice není zrovna nejdietnějším jídlem, ale s voňavým zelím...No neříkejte, že byste si nedali?!
Tento recept jsem našla na topreceptech a byla jsem moc zvědavá, jak budou tyto lanýže chutnat. Byla jsem moc mile potěšena a tímto díky autorce Evelíně za inspiraci.
Štola je výborná, vláčná a já můžu jen poděkovat kamarádce Janince za inspiraci.
Předkrmy, jednohubky a takové rychlomňamky mě opravdu baví. Tahle kombinace rajčat, bazalky s kapkou olivového oleje je naprosto famózní, právě pro svou jednoduchost.
Kuřecí prsa v kombinaci s houbami a višňovou omáčkou jsou nejen chutná, ale opravdu spolu tyto chutě ladí. Nebojme se kombinovat a experimentovat.
Mikulášská roláda, která vás určitě překvapí svou vláčností a chutí. Posypte ji hojně kokosem a zažijete malé chuťové "dobrodružství".
Majoránka patří neodmyslitelně k české kuchyni, ale v kombinaci s kuřecím masem a těstovinou byste ji asi moc nečekali. Naopak! Chutná to skvěle.
Pečený králík na rozmarýnu s červeným zelím je klasická pochoutka na nedělní oběd. Rozmarýn pečínku rozvoní tak, že volat k obědu ani nemusíte.
Rýžové dezerty nejsou zas až tak rozšířené, přitom lze vždycky vykouzlit nějakou tu poobědovou lahůdku. V kombinaci s pudinkem je tento recept opravdu vláčný a určitě se po něm jen zapráší.
Nelekněte se, že plech plný masa a cibulky nepodléváme. Cibulka pustí šťávu, proto zůstaňte klidní a nedivočte s vodou. Pokud byste měli i tak lepší pocit, můžete podlít třeba troškou smetany.
Kotletka je vděčné maso, které se dá vařit na tisíc způsobů. Tentokrát jsem si připravila tento recept ala Srbské žebírko, které je hlavně pro milovníky papriky.
V dnešní době na konzervy a zavařená masa nadáváme. Napadlo vás však udělat takovouhle jednoduchou dobrůtku na čerstvý chléb? Ne? Tak směle do toho!
Pamatujete ty malé stánky s řadou čekajících na smaženou placku, která se pokapala kečupem a posypala strouhaným sýrem? Myslím, že nejeden z nás tuto stánkovou lahůdku někdy ochutnal. A nyní máte možnost, vyzkoušet si doma, za podstatně menší peníz.
Tentokrát jsem byla trošku zklamaná, protože jsem sehnala krevetky, nejen mražené, ale dokonce předvařené. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvé, ale když na ně máte chuť, není co řešit. I tak byly dobré a nezbyla ani jedna. Kdo je milovníkem ostřejších chutí, přijde si na své.
Receptů na kroupového Kubu jsou spousty. Staročeský recept, který má tradici a neodmyslitelně k němu patří vepřové sádlo. To dá tomuto jídlu pravou chuť a aroma.
Přestaňme se trápit a pojďme do pořádnýho dezertu, který je tak trošičku kalorická bombička, ale chutná. Dietu budeme držet až zítra, co?
Kombinace domácích bramborových noků s červeným zelím s žampiony a vlašskými ořechy je nejen zajímavá, ale velmi chutná rychlá večeře.
Pikantní cuketový guláš je varianta, která se hodí, jak k těstovinám, tak i k čerstvému chlebu. Kdo má rád ostřejší chutě, určitě si přijde na své. Pokud vám náhodou chybí v ledničce cuketa, využijte i jiné sezonní zeleniny.
Nejlépe chutnají, když si těsto necháte odpočinout. Náplň volíme dle dostupných surovin, jako jsou například meruňky či jahody. Pokud nemáte čerstvé ovoce můžete plnit třeba lžičkou borůvek. Sypeme strouhaným tvarohem nebo mákem. Zjemníme rozpuštěným máslem a můžeme s chutí hodovat.
Kdo nemá rád tvaroh, může použít šlehačku či zakysanou smetanu. No variant je opravdu mnoho.
Škvarková omeleta s vejci je další chutnou kombinací pro předkrm, který můžete doprovodit zeleninou pro zlehčení celého jídla. Avšak takový čerstvý chléb pomazaný čerstvým máslem....taková malá nutriční bombička. Recept mám od své kamarádky a kuchařky Andreji Motlíkové.
Na tento recept si můžete zvolit maso, dle toho co máte zrovna k dispozici. Kuřecí maso nebo vepřové. Hlavní zvláštností v receptu je octová marináda, která se do masa vpíjí opravdu celou noc. Můžete se připravit na kyselejší chuť s cibulovým doprovodem.
Saturejka je druh koření, které se hojně používá například v balkánské kuchyni. Je výborná například k přípravě mletých mas, zapékané zeleniny nebo polévek. Použití je rozmanité, pokud si ji olíbíte v pomazánkách...prostě fantazii a chutím, se meze nekladou.
Pivní rohlík je jednoduchý recept, který vám určitě zachutná. Není totiž nad domácí pečivo, které provoní celý dům či byt.
Mořská ryba, která ještě není v našem jídelníčku tolik častá. Přitom existuje nespočet receptů na úpravu této vynikající mořské ryby, která se nachází jak při pobřeží, tak ji můžete potkat i v hloubkách, jako je třeba mariánský příkop. To je dalším pozitivem pažitky, zde se i něco dočtete
Tenhle božský perník, tedy jeho recept, mám od kamarádky Jany, která mi ho dovolila zveřejnit. Moc ji tímto děkuji!
Může se zdýt, že je to docela složitý recept. Ale nebojte se toho, nakonec zjistíte, že to je jednoduchý recept na domácí roládu, který si doma určitě zamilujete.
Někdo nemá vnitřnosti rád, jiný by se toho ujedl. Je na každém z vás jestli vás tento recept nabudí, pro přípravu nedělního oběda.
Jehněčí panenka v kabátku z pancetty podle Nadi. Výborné maso, které si zprudka opečete na pánvi obalené v šunce. Zakysaná smetana s brusinkami, dělají americkým bramborám super trefný doprovod.
Pokud neholdujete těžkým přílohám, vyzkoušejte tyto krupicové nočky. Za pár minut máte chutnou přílohu k omáčce či guláši.
Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí.
Když si spočítáte výrobní náklady a cenu za Lučinu v obchodě, není co řešit
Vepřová kotleta na pórku s bramborovými dukátky je vynikající recept, pro teplou večeři, kterou může doprovázet láhev dobrého vína.
Teplá večeře z alobalu nemusí chutnat vůbec zle. Vyzkoušejte tento recept a uvěříte.
Díky domácí pekárně budete mít ulehčenou práci....
Jako příloha se hodí jakkoliv upravené brambory, rýže, gnocchi nebo v podstatě cokoliv.
Pokrm z kuskusu provoněný římským kmínem....
Nechce se Vám vymýšlet složitá snídaně či večeře?
Je čas grilování, tak neváhejte a vyzkoušejte řecký pokrm Souvlaki.
K omáčce si můžete dát jako přílohu například brambory, maso a vajíčko....
Tradiční jídlo z Louisiany je z mořských plodů, můj recept je s kuřecím masem. Je parádní s rýží basmati.
Další ze skvělých tipů na přípravu kuřecího masa....
I kuře lze udělat na letní způsob...například s cuketou....
Máte zahradu plnou jahod, nestíháte je sbírat a už nevíte co s nimi? Skvělý tip na domácí jahodový džem, který je opravdu vynikající.
Moučník si můžete posypat dle chuti kakaem nebo škořicí....
Tento recept se vařil celá desetiletí v rodině mého manžela.
Na talíři dozdobíme chilli papričkami a koriandrem dle chuti.
Večeře za doprovodu bílého vína a dobré ryby, je tou nejlepší variantou pro strávení příjemného večera.
Marmeládu dejte svoji oblíbenou, já měla domácí z černého rybízu...opravdu rychlý a super moučník.
Přidat kousek hořké čokolády? Proč ne, zkoušíme nové chutě, tak pojďte do toho se mnou.
Přidejte libovolné ovoce, které máte rádi.
Skvělý tip na předkrm pro návštěvu....
Cizrna vařená, pražená na pomazánku, ale i pod maso je moc fajn.
Bábovka je vláčná, nepřeslazená, voní a chutná po pomerančích.
Zase jedna z jednoduchých delikates, které většinou lidi rozdělí na dva nesmiřitelné tábory.
Polévka je grunt a tato obzvlášť....
Už jste ochutnali pivní sýr?
Nemáte nápady co připravit z mletého masa? Naplňte prostě vejci.
Každý připravuje tiramisu podle svých chutí. V tomto jsou například banány a chutná opravdu božsky. Prostě tiramisu echt po česku.
Stará krajová specialita valašské a severomoravské kuchyně.
Zkuste netradiční úpravu palačinek s ořechy a meruňkami, které milovníci sladkého jistě ocení. Zakysaná smetana a máta, jsou výborným bonusem k podtržení chutí.
Upečte si výborné nadýchané koláčky s povidly a posypané drobenkou.
Ani se nestačíte v kuchyni zabydlet a už ji dáváte do trouby.
Krůtí maso na guláš se hodí, víc než myslíte. Zkuste si ho doma také.
Bylinkami provoněné špagety, kdo by odolal?
Čokoládový moučník s frishkäse hotový za pár minut.
Zajímavá kombinace lososa a hub v jedné polévce....
Jako příloha jsou vhodné gnocchi, ale hodily by se i krokety, hranolky....
Recept od prababičky, který se dědí po generace a Vánoce bez něj by nebyly Vánocemi....
Za takové jídlo vás manžel prostě musí milovat.
Rozmarýn a tymián, vynikající kombinace ke zvěřině, ktrou krupicový nok netradičně doprovodí.
Máte rádi vlašské ořechy? Pak si upečte vynikající rohlíčky s ořechovou náplní. Jsou křehké a mají lahodnou náplň. Budou Vám mizet z talíře rychlostí blesku.
Podáváme horké, dozdobíme mandličkami, harissou a hrubě drceným pepřem.
Kdo by nemiloval domácí vdolky, to mi neříkejte, že byste odolali. Já tedy rozhodně ne.
Jako příloha jsou výborné např. bramboráčky.
Zdeněk Pohlreich je určitě ispirace nejednoho kuchaře, mě zaujal právě tento recept, co vás?
Máte rádi míša řezy? Zkuste si je upéct podle tohoto receptu. Hladkou polevou polijeme moučník a necháme ztuhnout. Pak se můžete těšit z vynikajícího dezertu.
Kdo miluje čokoládu, určitě si oblíbíte tento čokolískový dort. Určitě vás také nadchne, že je bez mouky.
Kdo by neznal znojemskou pečeni, nebo?
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI