Naďa Indruchová

Naďa Indruchová zpět

jméno a příjmení Naďa Indruchová
znamení     kozoroh
koníčky pečení, cestování, focení
povaha cholerický sangvinik 

 

Mám ráda legraci, společnost, lidi. Ráda navazuju nové kontakty a ráda poznávám nové lidi. Vařit a fotit jsem začala před cca třemi lety, do té doby jsem vařila jen klasiku. Inspiraci čerpám všude možně... F.O.O.D., Apetit, Gurmet, internet... Svoji rodinu miluju nade vše. Nejraději peču sladkosti, jsem totiž děsně mlsná. Vařím samozřejmě pro rodinu, ale nejsem líná uvařit nebo upéct jen sama pro sebe:-D Ani kolegyně z práce nepřijdou zkrátka. Pracuju jako všeobecná sestra na chirurgické ambulanci v nemocnici Valašské Meziříčí.

Recepty kuchaře
Buchtičky s vanilkovým krémem

Buchtičky s vanilkovým krémem

Buchtičkami s krémem potěšíte snad každé dítě. Přidejte do vanilkového krému trochu rumu a věřte, že si pochutná i každý dospělý.

16.9.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Hovězí krk na česneku a dušená kapusta

Hovězí krk na česneku a dušená kapusta

Kdo nezná hovězí krk, nechť se seznámí s výbornou delikatesou, která je dle mě docela podceňovaná. Doufám, že si pochutnáte, tak jako my doma.

25.8.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Plněná paprika na hříbkách a rajčatech

Plněná paprika na hříbkách a rajčatech

Plněná paprika na hříbkách? Že to ne ono? Dovoluji si tvrdit přátelé, že se budete stejně olizovat, jako my doma. Kombinace, která prostě překvapí.

29.7.2015 Doba přípravy: 90 min více info
Cukeťák

Cukeťák

Kdo má rád cuketu, určitě se potěší se z tohoto receptu, který je nadmíru snadný a chutný. Nezapomeňte na kvalitní uzeninu a tzatziky, které tento oběd příjemně osvěží.

22.7.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Sázená vejce na špeku

Sázená vejce na špeku

Kdo je milovníkem vajec a jednoduchých receptů, určitě neodmítne. Vždyť nemusí pršet, stačí když chutně kape, ne? (smích) Věřte, že si na mě vzpomenete, až ukrojíte první kousek.

20.7.2015 Doba přípravy: 10 min více info
Květáková polévka

Květáková polévka

Květák se řadí k dietním druhům zeleniny, která je však chutná a výživná. Navíc stačí květák povařit chvíli, takže během pár minut máte na stole vynikající polévku.

3.7.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Kuřecí pekáček

Kuřecí pekáček

Není nic jednoduššího než připravit jídlo v jednom pekáčku, nejen že nebudete mít hromady nádobí, ale všechny chutě se dokonale spojí a vytvoří velice chutný oběd či večeři.

1.7.2015 Doba přípravy: 90 min více info
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

Jahodová sezóna je v plném proudu. Proto vám přináším jeden recept, který potěší všechny milovníky letních buchet a bublanin.

15.6.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Sladko pálivé kuře s ananasem

Sladko pálivé kuře s ananasem

Neustále dilema ve vařících skupinkách, co s kuřecím masem! Při tom se dá tolik experimentovat a je toliko receptů ala kuřecí. Jenže když nastane den D, prostě vás to nenapadne. Dneska jsem měla chuť na sladkopálivou chuť, tak třeba vás tento recept inspiruje.

11.6.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Zapékané flíčky

Zapékané flíčky

Jídlo, které snad zná notoricky každý snad nemusím ani představovat. Taste domácí zavařené okurky a můžeme servírovat na talíř.

4.6.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Vepřová plec na houbách

Vepřová plec na houbách

Pokud máte doma v lednice vepřovou plec a třeba mražené houby přímo z lesa, není nic lepšího než tento recept, který můžete libovolně obměňovat dle druhu masa.

2.6.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Lasagne

Lasagne

Lasagne jsou u nás velmi oblíbenou těstovinou, která se nemusí vždy připravovat jen klasickým způsobem. Já se však rozhodla, že tentokrát experimentovat nebudu a zůstanu u mého "tradičního" receptu.

20.5.2015 Doba přípravy: 90 min více info
Rohlíčky ze šlehačkového těsta s ořechovou náplní

Rohlíčky ze šlehačkového těsta s ořechovou náplní

Není rohlíček, jako rohlíček. Myslím, že fotografie je důkazem. Však nevěřili byste, jak výborně chutnají. Každá kuchařka se po naservírování stává doslova bohyní.

20.5.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Smažená česneková kýta

Smažená česneková kýta

Obyčejný řízek, říkáte si?! To byste se divili, jaký rozdíl je mezi řízkem mdlým a třeba počesnekovanou kýtou smaženou na domácím sádle. Víme, toto cenu za nejdietnější oběd nevyhraje, ale není "nezdravých" potravin, ale množství, ve ktermé si je servírujeme.

18.5.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Plněné papriky a rajská omáčka

Plněné papriky a rajská omáčka

Plněné papriky vám v české kuchyni asi představovat nemusím. Kdo je má rád, nechť se inspiruje dle mého receptu, určitě si pochutná.

15.5.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Domácí pribiňáček s jahodovým pyré

Domácí pribiňáček s jahodovým pyré

Tento dezert milují nejen děti, ale jistě s ním potěšíte každého dospělého.Věřte, že jej nebudete dělat naposledy. Pět ingrediencí, které vás katapultují do nebe!

15.5.2015 Doba přípravy: 15 min více info
Hovězí závitek s cuketovo žampionovou omáčkou

Hovězí závitek s cuketovo žampionovou omáčkou

Skvělá dobrota pro milovníky hub a cukety, ze kterých lze připravit skvělou omáčku k masu.

15.5.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Šťavnatá krkovička na černém pivu

Šťavnatá krkovička na černém pivu

Krkovička není nejdietnější jídlo, však na černém pivu je vynikající. Když přidáme zeleninu a rýži, myslím, že je to slušný oběd bez výčitek.

21.4.2015 Doba přípravy: 90 min více info
Šťavnatý koláč s jahodami

Šťavnatý koláč s jahodami

Jahodová sezóna ještě nenastala, však pokud na nějaké dobré i v dubnu narazíte, zkuste tento moučník. Určitě vás po obědě na talířku uhrane.

21.4.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Karbanátky

Karbanátky

Karbanátky doma milujeme, a proto není nic jednoduššího, jak je naservírovat s bramborovou kaší a posypat hustě s čím jiným, než pažitkou.

13.4.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Zelňačka bez zahušťování

Zelňačka bez zahušťování

Zelňačku zná snad notoricky každý, takže nebudeme dlouho omílat, jaká je to vynikající polévka a vrhneme se na přípravu.

13.4.2015 Doba přípravy: 90 min více info
Cvibak

Cvibak

Starý rodinný recept na cvibak, nebo chcete-li suchar či piškot s kandovaným ovocem, rozinkami, čokoládou či oříšky.

13.4.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Salát s kuřecím masem

Salát s kuřecím masem

Saláty miluje asi každý, i když u našich protějšků většinou platí, čím víc "zelenýho", tím více masa. Jak to máte doma vy? Pro zklidnění hladového žaludku, který kouká hladovýma očima, můžete opéct třeba křupavou bagetku, jako přílohu.

1.4.2015 Doba přípravy: 20 min více info
Omeleta se špenátem a brynzou

Omeleta se špenátem a brynzou

Tento recept vlastně můžete najít v předkrmech v případě, že se rozdělíte se svou drahou polovičkou nebo poputuje do hlavních chodů a to znamená, že jste ji prostě snědli úplně celou. Rozhodnutí nechám na vás, do jaké sekci jej dáte vy? (smích)

1.4.2015 Doba přípravy: 15 min více info
Květákový salát

Květákový salát

Lidově řečeno karfiol. Kdo miluje květák, určitě ho ocení ve formě lehkého obědu. Nebo můžete klidně podávat s křupavou bagetkou jako předkrm.

26.3.2015 Doba přípravy: 20 min více info
Kuře na zelí a chlupatý knedlík

Kuře na zelí a chlupatý knedlík

Pokud jste koupili nebo vám v mražáku zbylo kuřátko, máte tip na nedělní oběd, kde se jen po něm zapráší. Chlupaté knedlíky, jsou jen bonusem k zelíčku.

18.3.2015 Doba přípravy: 90 min více info
Čočka nakyselo

Čočka nakyselo

Klasika, která snad neodradí nikoho. Nezapomeňte na čerstvý chléb, který jídlo jenom umocní. I když se bavíme o obyčejné čočce.

18.3.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Kakaové řezy s tvarohovým krémem a malinami

Kakaové řezy s tvarohovým krémem a malinami

Tak a zase tu je jeden výborný tip, pro mé kolegyně kuchařky a pekařky. Řez, který si určitě oblíbíte doma, nejen vy.

18.3.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Hovězí vývar podle Nadi

Hovězí vývar podle Nadi

Milovníci polévek jistě potěší poctivý domácí vývar, který je základem každého dobrého oběda.

12.3.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Zeleninová polévka s kapáním

Zeleninová polévka s kapáním

Kdo má zeleninové polévky rád, musí ho tento recept potěšit. Takové polévky milují i děti, proto zeleninový bujón přidávat nemusíte. Máte-li po ruce čerstvé bylinky, bude polévka úplně dokonalá.

12.3.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Marinované krůtí kostky dušené s mrkví

Marinované krůtí kostky dušené s mrkví

Tento recept si nejde zamilovat. Důležité je, že nezačnetete s vínem dřív než budete podlévat maso, protože vína používáme kvalitní.

12.3.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Krupicová kaše

Krupicová kaše

Krupicová kaše, notorická lahůdka české domácí kuchyně. Však pokud děti odrostou, kolikrát si ji uděláte, jen tak pro sebe??? No? (smích)

12.3.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Hovězí závitek s rýží

Hovězí závitek s rýží

Milovníci závitků si jistě přijdou na své. Ač to nevypadá, tento recept je velmi jednoduchý a nemusí se obávat, ani začátečník.

12.3.2015 Doba přípravy: 90 min více info
Pavlova

Pavlova

Vynikající dezert připravovaný ze šlehaných bílků s řádnou dávkou šlehačky a ovoce.

6.3.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Medová krkovička na pivu

Medová krkovička na pivu

Taková naložená krkovička na pivu, vás musí chuťově naladit. Hlavně maso "nebijte", jen naložte, zůstane šťavnaté.

2.3.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Závitek z vepřového karé

Závitek z vepřového karé

Závitky se dají péct na tisíc způsobů, můžete se tedy inspirovat právě tímto receptem, který vás určitě chuťově nezklame. Recept zvládne i méně zdatná kuchařinka.

29.1.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Zapékané flíčky s uzeným masem

Zapékané flíčky s uzeným masem

Kdo by neznal šunkofleky, že? Jenže tato klasika, snad neomrzí jednou za čas nikoho. Taste kyselé okurky a hurá ke stolu!

27.1.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Hovězí kostky na slanině s dušenou mrkví s hráškem

Hovězí kostky na slanině s dušenou mrkví s hráškem

Dušenou mrkev buď milujete nebo nenávidíte. Věřte, že je to nejen výborná záležitost, ale mrkev je především velmi zdravá.

23.1.2015 Doba přípravy: 90 min více info
Jehněčí na víně se zeleninou

Jehněčí na víně se zeleninou

Zvěřina a víno k sobě jednoznačně pasuje. Většinou se však kombinuje s červeným vínem, proč ale nezkusit přidat bílé?

23.1.2015 Doba přípravy: 90 min více info
Cuketové noky

Cuketové noky

Knedlíky -noky, věčné téma, že? Zkuste tyto cuketové, určitě vás zaujmou nejen svou jednoduchostí, ale hlavně chutí.

15.1.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Lehce pikantní kuřecí játra

Lehce pikantní kuřecí játra

Pikantní kuřecí játra k hranolkům či rýži, nejsou nikdy špatným tipem na teplou večeři. Dvě decka červeného vína a romantika je za dveřmi.

11.12.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Hromádky z kukuřičných lupínků

Hromádky z kukuřičných lupínků

Že i s obyčejných kukuřičných lupínků lze připravit vánoční cukroví? Zde je důkaz...je to sladké, křupavé a moc dobré :)

1.12.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Na talířích zdobíme odloženou cuketou, slaninovými škvarečky a oblíbenými bylinkami. Kdo chce, může strouhnout i citronovou kůru.

25.11.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Hustý a výborný jogurt

Hustý a výborný jogurt

Tip pro Vás jak si připravit hustý a výborný jogurt doma i bez jogurtovače.

25.11.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Pomalu pečená krkovice na voňavém zelí

Pomalu pečená krkovice na voňavém zelí

Krkovice není zrovna nejdietnějším jídlem, ale s voňavým zelím...No neříkejte, že byste si nedali?!

24.11.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Čokoládové lanýže od Evel

Čokoládové lanýže od Evel

Tento recept jsem našla na topreceptech a byla jsem moc zvědavá, jak budou tyto lanýže chutnat. Byla jsem moc mile potěšena a tímto díky autorce Evelíně za inspiraci.

24.11.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Vánoční štola z Vysočiny

Vánoční štola z Vysočiny

Štola je výborná, vláčná a já můžu jen poděkovat kamarádce Janince za inspiraci.

24.11.2014 Doba přípravy: 90 min více info
Bruschetta

Bruschetta

Předkrmy, jednohubky a takové rychlomňamky mě opravdu baví. Tahle kombinace rajčat, bazalky s kapkou olivového oleje je naprosto famózní, právě pro svou jednoduchost.

21.11.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Kuřecí prsa s višňovou omáčkou a žampiony

Kuřecí prsa s višňovou omáčkou a žampiony

Kuřecí prsa v kombinaci s houbami a višňovou omáčkou jsou nejen chutná, ale opravdu spolu tyto chutě ladí. Nebojme se kombinovat a experimentovat.

21.11.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Mikulášská roláda

Mikulášská roláda

Mikulášská roláda, která vás určitě překvapí svou vláčností a chutí. Posypte ji hojně kokosem a zažijete malé chuťové "dobrodružství".

21.11.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Uzené kuřecí kousky v pikantní majoránkové omáčce

Uzené kuřecí kousky v pikantní majoránkové omáčce

Majoránka patří neodmyslitelně k české kuchyni, ale v kombinaci s kuřecím masem a těstovinou byste ji asi moc nečekali. Naopak! Chutná to skvěle.

21.11.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Pečený králík na rozmarýnu s červeným zelím

Pečený králík na rozmarýnu s červeným zelím

Pečený králík na rozmarýnu s červeným zelím je klasická pochoutka na nedělní oběd. Rozmarýn pečínku rozvoní tak, že volat k obědu ani nemusíte.

21.11.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Rýžový dezert v srnčím hřbetu

Rýžový dezert v srnčím hřbetu

Rýžové dezerty nejsou zas až tak rozšířené, přitom lze vždycky vykouzlit nějakou tu poobědovou lahůdku. V kombinaci s pudinkem je tento recept opravdu vláčný a určitě se po něm jen zapráší.

21.11.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Farářská krkovička

Farářská krkovička

Nelekněte se, že plech plný masa a cibulky nepodléváme. Cibulka pustí šťávu, proto zůstaňte klidní a nedivočte s vodou. Pokud byste měli i tak lepší pocit, můžete podlít třeba troškou smetany. 

11.11.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Srbské žebírko

Srbské žebírko

Kotletka je vděčné maso, které se dá vařit na tisíc způsobů. Tentokrát jsem si připravila tento recept ala Srbské žebírko, které je hlavně pro milovníky papriky.

11.11.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Domácí vepřovka

Domácí vepřovka

V dnešní době na konzervy a zavařená masa nadáváme. Napadlo vás však udělat takovouhle jednoduchou dobrůtku na čerstvý chléb? Ne? Tak směle do toho!

11.11.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Langoš domácí

Langoš domácí

Pamatujete ty malé stánky s řadou čekajících na smaženou placku, která se pokapala kečupem a posypala strouhaným sýrem? Myslím, že nejeden z nás tuto stánkovou lahůdku někdy ochutnal. A nyní máte možnost, vyzkoušet si doma, za podstatně menší peníz.

11.11.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Krevety po sečuánsku

Krevety po sečuánsku

Tentokrát jsem byla trošku zklamaná, protože jsem sehnala krevetky, nejen mražené, ale dokonce předvařené. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvé, ale když na ně máte chuť, není co řešit. I tak byly dobré a nezbyla ani jedna. Kdo je milovníkem ostřejších chutí, přijde si na své.

11.11.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Černý Kuba

Černý Kuba

Receptů na kroupového Kubu jsou spousty. Staročeský recept, který má tradici a neodmyslitelně k němu patří vepřové sádlo. To dá tomuto jídlu pravou chuť a aroma.

11.11.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Řezy s vaječným likérem

Řezy s vaječným likérem

Přestaňme se trápit a pojďme do pořádnýho dezertu, který je tak trošičku kalorická bombička, ale chutná. Dietu budeme držet až zítra, co?

7.11.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Noky v červeném zelí

Noky v červeném zelí

Kombinace domácích bramborových noků s červeným zelím s žampiony a vlašskými ořechy je nejen zajímavá, ale velmi chutná rychlá večeře.

31.10.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Pikantní cuketový guláš

Pikantní cuketový guláš

Pikantní cuketový guláš je varianta, která se hodí, jak k těstovinám, tak i k čerstvému chlebu. Kdo má rád ostřejší chutě, určitě si přijde na své. Pokud vám náhodou chybí v ledničce cuketa, využijte i jiné sezonní zeleniny.

31.10.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Tvarohové knedlíky s ovocem

Tvarohové knedlíky s ovocem

Nejlépe chutnají, když si těsto necháte odpočinout. Náplň volíme dle dostupných surovin, jako jsou například meruňky či jahody. Pokud nemáte čerstvé ovoce můžete plnit třeba lžičkou borůvek. Sypeme strouhaným tvarohem nebo mákem. Zjemníme rozpuštěným máslem a můžeme s chutí hodovat.
Kdo nemá rád tvaroh, může použít šlehačku či zakysanou smetanu. No variant je opravdu mnoho.

31.10.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Škvarková omeleta

Škvarková omeleta

Škvarková omeleta s vejci je další chutnou kombinací pro předkrm, který můžete doprovodit zeleninou pro zlehčení celého jídla. Avšak takový čerstvý chléb pomazaný čerstvým máslem....taková malá nutriční bombička. Recept mám od své kamarádky a kuchařky Andreji Motlíkové.

31.10.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Francouzské řízky

Francouzské řízky

Na tento recept si můžete zvolit maso, dle toho co máte zrovna k dispozici. Kuřecí maso nebo vepřové. Hlavní zvláštností v receptu je octová marináda, která se do masa vpíjí opravdu celou noc. Můžete se připravit na kyselejší chuť s cibulovým doprovodem.

31.10.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Kuřecí prsa na rajčatech a saturejce

Kuřecí prsa na rajčatech a saturejce

Saturejka je druh koření, které se hojně používá například v balkánské kuchyni. Je výborná například k přípravě mletých mas, zapékané zeleniny nebo polévek. Použití je rozmanité, pokud si ji olíbíte v pomazánkách...prostě fantazii a chutím, se meze nekladou.

31.10.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Pivní rohlíky

Pivní rohlíky

domácí pečivo

Pivní rohlík je jednoduchý recept, který vám určitě zachutná. Není totiž nad domácí pečivo, které provoní celý dům či byt.

31.10.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Platýz na bylinkovém másle

Platýz na bylinkovém másle

Mořská ryba, která ještě není v našem jídelníčku tolik častá. Přitom existuje nespočet receptů na úpravu této vynikající mořské ryby, která se nachází jak při pobřeží, tak ji můžete potkat i v hloubkách, jako je třeba mariánský příkop. To je dalším pozitivem pažitky, zde se i něco dočtete

29.10.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Božský perník od Janinky

Božský perník od Janinky

Tenhle božský perník, tedy jeho recept, mám od kamarádky Jany, která mi ho dovolila zveřejnit. Moc ji tímto děkuji!

23.10.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Čokoládová roláda s kaštanovým krémem

Čokoládová roláda s kaštanovým krémem

Může se zdýt, že je to docela složitý recept. Ale nebojte se toho, nakonec zjistíte, že to je jednoduchý recept na domácí roládu, který si doma určitě zamilujete.

23.10.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Vepřové srdce na smetaně

Vepřové srdce na smetaně

Někdo nemá vnitřnosti rád, jiný by se toho ujedl. Je na každém z vás jestli vás tento recept nabudí, pro přípravu nedělního oběda. 

17.10.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Jehněčí panenka v kabátku z pancetty

Jehněčí panenka v kabátku z pancetty

Jehněčí panenka v kabátku z pancetty podle Nadi. Výborné maso, které si zprudka opečete na pánvi obalené v šunce. Zakysaná smetana s brusinkami, dělají americkým bramborám super trefný doprovod.

17.10.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Krupicové noky z odpalovaného těsta

Krupicové noky z odpalovaného těsta

Pokud neholdujete těžkým přílohám, vyzkoušejte tyto krupicové nočky. Za pár minut máte chutnou přílohu k omáčce či guláši.

17.10.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Valašské frgály od babičky

Valašské frgály od babičky

Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí.

2.10.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Domácí lučina podle Nadi

Domácí lučina podle Nadi

vegetariánský recept

Když si spočítáte výrobní náklady a cenu za Lučinu v obchodě, není co řešit

2.10.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Vepřová kotleta na pórku

Vepřová kotleta na pórku

Vepřová kotleta na pórku s bramborovými dukátky je vynikající recept, pro teplou večeři, kterou může doprovázet láhev dobrého vína.

1.10.2014 Doba přípravy: 90 min více info
Živáňská pečínka v alobalu

Živáňská pečínka v alobalu

Teplá večeře z alobalu nemusí chutnat vůbec zle. Vyzkoušejte tento recept a uvěříte.

1.10.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Škvarkové pagáče z domácí pekárny

Škvarkové pagáče z domácí pekárny

Díky domácí pekárně budete mít ulehčenou práci....

16.9.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Máslová kuřecí prsíčka na žampionech a bílém víně

Máslová kuřecí prsíčka na žampionech a bílém víně

Jako příloha se hodí jakkoliv upravené brambory, rýže, gnocchi nebo v podstatě cokoliv.

8.9.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Medová karotka s kuskusem

Medová karotka s kuskusem

vegetariánský recept

Pokrm z kuskusu provoněný římským kmínem....

8.9.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Obložená topinka s volským okem

Obložená topinka s volským okem

Nechce se Vám vymýšlet složitá snídaně či večeře?

2.9.2014 Doba přípravy: 10 min více info
Souvlaki

Souvlaki

Je čas grilování, tak neváhejte a vyzkoušejte řecký pokrm Souvlaki.

5.8.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Fazolky na smetaně

Fazolky na smetaně

K omáčce si můžete dát jako přílohu například brambory, maso a vajíčko....

22.7.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Kuřecí Gumbo

Kuřecí Gumbo

Tradiční jídlo z Louisiany je z mořských plodů, můj recept je s kuřecím masem. Je parádní s rýží basmati.

15.7.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Kuřecí placičky v sýrovém těstíčku

Kuřecí placičky v sýrovém těstíčku

Další ze skvělých tipů na přípravu kuřecího masa....

14.7.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Letní kuře z jednoho pekáčku

Letní kuře z jednoho pekáčku

I kuře lze udělat na letní způsob...například s cuketou....

9.7.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Jahodový džem

Jahodový džem

Máte zahradu plnou jahod, nestíháte je sbírat a už nevíte co s nimi? Skvělý tip na domácí jahodový džem, který je opravdu vynikající.

2.7.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Pudinkovka

Pudinkovka

Moučník si můžete posypat dle chuti kakaem nebo škořicí....

10.6.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Kyseláky

Kyseláky

Tento recept se vařil celá desetiletí v rodině mého manžela.

29.5.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Asijské kuřeí kari s jasmínovou rýží

Asijské kuřeí kari s jasmínovou rýží

Na talíři dozdobíme chilli papričkami a koriandrem dle chuti.

29.5.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Pečený štičí filet v rozmarýnové marinádě

Pečený štičí filet v rozmarýnové marinádě

Večeře za doprovodu bílého vína a dobré ryby, je tou nejlepší variantou pro strávení příjemného večera.

19.5.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Babiččin mřížkový koláč

Babiččin mřížkový koláč

Marmeládu dejte svoji oblíbenou, já měla domácí z černého rybízu...opravdu rychlý a super moučník.

16.5.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Chilli con carne

Chilli con carne

Přidat kousek hořké čokolády? Proč ne, zkoušíme nové chutě, tak pojďte do toho se mnou.

16.5.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Lehké řezy s ovocem

Lehké řezy s ovocem

Přidejte libovolné ovoce, které máte rádi.

14.5.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Pikantní lososový tataráček

Pikantní lososový tataráček

Skvělý tip na předkrm pro návštěvu....

13.5.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Vepřové na bylinkách s cizrnou

Vepřové na bylinkách s cizrnou

Cizrna vařená, pražená na pomazánku, ale i pod maso je moc fajn.

13.5.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Tvarohová bábovka s pomerančovou vůní

Tvarohová bábovka s pomerančovou vůní

Bábovka je vláčná, nepřeslazená, voní a chutná po pomerančích.

2.5.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Vepřové ledvinky dušené

Vepřové ledvinky dušené

Zase jedna z jednoduchých delikates, které většinou lidi rozdělí na dva nesmiřitelné tábory. 

23.4.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Kelová-kapustová polévka

Kelová-kapustová polévka

Polévka je grunt a tato obzvlášť....

23.4.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

vegetariánský recept

Už jste ochutnali pivní sýr?

23.4.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Skotská vejce

Skotská vejce

Nemáte nápady co připravit z mletého masa? Naplňte prostě vejci.

23.4.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Polníčkový salát s vejci

Polníčkový salát s vejci

Velice snadný a chutný salát....

22.4.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Banánové tiramisu

Banánové tiramisu

Každý připravuje tiramisu podle svých chutí. V tomto jsou například banány a chutná opravdu božsky. Prostě tiramisu echt po česku.

22.4.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Hrachová polévka

Hrachová polévka

Provoněná polévka ze suchého hrachu....

28.3.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Pórková pomazánka

Pórková pomazánka

Chutná a rychlá pomazánka....

14.3.2014 Doba přípravy: 10 min více info
Beskydský závitek

Beskydský závitek

Stará krajová specialita valašské a severomoravské kuchyně.

28.2.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Zapečené palačinky s ořechy a meruňkami

Zapečené palačinky s ořechy a meruňkami

vegetariánský recept

Zkuste netradiční úpravu palačinek s ořechy a meruňkami, které milovníci sladkého jistě ocení. Zakysaná smetana a máta, jsou výborným bonusem k podtržení chutí.

28.2.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Koláčky kynuté - nekynuté

Koláčky kynuté - nekynuté

Upečte si výborné nadýchané koláčky s povidly a posypané drobenkou.

20.2.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Pizza fofrem

Pizza fofrem

Ani se nestačíte v kuchyni zabydlet a už ji dáváte do trouby. 

18.2.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Krůtí guláš s kysaným zelím

Krůtí guláš s kysaným zelím

Krůtí maso na guláš se hodí, víc než myslíte. Zkuste si ho doma také.

30.1.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Boloňské špagety

Boloňské špagety

Bylinkami provoněné špagety, kdo by odolal?

30.1.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Brownies s tvarohem

Brownies s tvarohem

Čokoládový moučník s frishkäse hotový za pár minut.

30.1.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Tataráček z lososa

Tataráček z lososa

Výborná souhra chutí....

16.1.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Lososová polévka s houbami

Lososová polévka s houbami

Zajímavá kombinace lososa a hub v jedné polévce....

15.1.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Vepřové palce s jemnou omáčkou

Vepřové palce s jemnou omáčkou

Jako příloha jsou vhodné gnocchi, ale hodily by se i krokety, hranolky....

8.1.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Boršč

Boršč

Polévka, která zahřeje....

4.12.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Vánoční puding

Vánoční puding

Recept od prababičky, který se dědí po generace a Vánoce bez něj by nebyly Vánocemi....

28.11.2013 Doba přípravy: 60 min více info
Vepřové výpečky

Vepřové výpečky

Za takové jídlo vás manžel prostě musí milovat.

18.11.2013 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Kaldoun

Kaldoun

Vývar z drůbežích drobů....

18.11.2013 Doba přípravy: 90 min více info
Kančí ragú s brusinkovou omáčkou a krupicovými noky

Kančí ragú s brusinkovou omáčkou a krupicovými noky

Rozmarýn a tymián, vynikající kombinace ke zvěřině, ktrou krupicový nok netradičně doprovodí.

14.11.2013 Doba přípravy: 90 min více info
Martinské rohlíčky

Martinské rohlíčky

Máte rádi vlašské ořechy? Pak si upečte vynikající rohlíčky s ořechovou náplní. Jsou křehké a mají lahodnou náplň. Budou Vám mizet z talíře rychlostí blesku.

6.11.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Marocká ostrá květáková polévka s mandlemi

Marocká ostrá květáková polévka s mandlemi

Podáváme horké, dozdobíme mandličkami, harissou a hrubě drceným pepřem.

5.11.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Bavorské vdolky

Bavorské vdolky

vegetariánský recept

Kdo by nemiloval domácí vdolky, to mi neříkejte, že byste odolali. Já tedy rozhodně ne.

4.11.2013 Doba přípravy: 60 min více info
Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška

Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška

Jako příloha jsou výborné např. bramboráčky.

2.11.2013 Doba přípravy: 60 min více info
Kotlety s bazalkovým zelím dle Z. Pohlericha

Kotlety s bazalkovým zelím dle Z. Pohlericha

Zdeněk Pohlreich je určitě ispirace nejednoho kuchaře, mě zaujal právě tento recept, co vás?

1.11.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Míša řezy

Míša řezy

Máte rádi míša řezy? Zkuste si je upéct podle tohoto receptu. Hladkou polevou polijeme moučník a necháme ztuhnout. Pak se můžete těšit z vynikajícího dezertu.

1.11.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Čokolískový dort bez mouky

Čokolískový dort bez mouky

Kdo miluje čokoládu, určitě si oblíbíte tento čokolískový dort. Určitě vás také nadchne, že je bez mouky.

1.11.2013 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Znojemská pečeně podle Kluků v akci

Znojemská pečeně podle Kluků v akci

Kdo by neznal znojemskou pečeni, nebo?

1.11.2013 Doba přípravy: 60 min více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI