Ingredience: | |||||
třtinový cukr | 200 g | 30% smetana | 1 kelímek | málo | 3 lžíce |
mořská sůl | špetka |
Na tuhle dobrotu jsem se už delší dobu chystala, ale pořád jsem to odkládala. Po ochutnání se ptám sama sebe, proč sakra? Je to návyková záležitost!
Nejdříve vysypeme rovnoměrně cukr na pánev (nebo hrnec s tlustým dnem) ten necháme rozpustit (ne úplně do hněda, rychle se může spálit tak pozor) potom přidáme máslo a teprve teď zapojíme vařečku, cukr samotný vůbec nemíchat. Jakmile se máslo rozpustí tak přidáváme smetanu a pořád mícháme, dokud nebude hmota hezky hladká. Necháme trochu zchladnout a nalijeme do uzavíratelné skleničky. Skladujeme v lednici.
Z uvedených ingrediencí připravíte 1 větší skleničku slaného karamelu. Inspirovala jsem se na webu sklizeno.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI