Beáta Vörösová z blogu Veselé Borůvky

Beáta Vörösová z blogu Veselé Borůvky zpět

jméno a příjmení Beáta Vörösová
znamení    blíženci
koníčky čtení, vaření, kreslení, diy nábytek, focení, design, architektura

facebook
blog

Veselé borůvky na facebooku
Veselé borůvky

Jsem Beáta, autorka blogu Veselé Borůvky, stavař, hobby kuchařka a cukrářka a žiji v Brně. Baví mně tvořit, věnuji se všemu, co mně inspiruje. Mám ráda jazz a čokoládu. Věnuji se zdravému vaření, nejvíce si užívám pečení dortů. Píšu recepty, které pomáhají lidem s potravinovou alergií překonat začátky, a snažím se ukázat, že i zdravý jídelníček může být pestrý.  

Můj sen je otevřít si cukrárnu s vlastními výtvory, s ohledem na speciální potřeby, jak jsou například bezlepkové dobroty, vařit v maďarské restauraci a obohatit českou nabídku o tradiční maďarská jídla.

Dále se ráda věnuji nábytkovému designu, sbírám starý a starožitný nábytek, který pak spravuji a snažím se vytvořit neobyčejné originální předměty. Vyhledávám hezké věci, které mají i hodnotu, ať už je to v kuchyni nebo interiéru.

Jsem věčný začátečník na lyžích a na bruslích, ale nepřestává mě to bavit.

Recepty kuchaře
Ořechové paleo chlebové placky se sušenými rajčaty a rozmarýnem

Ořechové paleo chlebové placky se sušenými rajčaty a rozmarýnem

paleo

Vedou mně moje chutě a teď jsem aktuálně zamilovaná do čerstvého kozího sýru. Je výborný zabalený do domácí šunky, pocítila jsem ale potřebu namazat si ho na něco. Už dávno koketuji s myšlenkou paleo placky, chtěla jsem vymyslet pečivo, které se připravuje jednoduše a je chuťově výborné. Něco jsem i vymyslela a konečně jsem se odhodlala péct. Musím říct, byla škoda tolik nad tím dumat. Můj vlastní recept vyšel lépe, než kterýkoliv odkoukaný paleo chleba doteď a vřele ho doporučuji všem, kteří touží po nevšedním pečivu. Kombinace ořechů, sušených rajčat, rozmarýnu a semínek byla dobrá volba.

28.7.2015 Doba přípravy: 20 min více info
Zapékaný květák

Zapékaný květák

Podzim je tady a máme chuť na poctivé jídla. Poslední dobou toho nebylo málo: koleno, kachnička, žebírka... Tak jsem se rozhodla, že i když v této zimě toužíme po teplé večeři, přece se budu snažit propašovat více zeleniny. 

Mám ráda zapečené jídla, protože i nejjednodušší suroviny dostanou šmrnc zapečené se sýrem.

28.7.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Mandlovo-lněné bezlepkové housky

Mandlovo-lněné bezlepkové housky

Bezlepkový recept

Další houska, tentokrát dle chuti Tomáše. Díky mandlím je trochu sladší, ale v kombinaci s lněnými semínky nepřipomíná sladkou buchtu. Zevnitř křupavá, uvnitř měkká, prostě perfektní houska!

12.11.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Bezlepková pizza z tapiokové mouky

Bezlepková pizza z tapiokové mouky

bezlepkový recept

Pizza, na které si pochutnají i bezlepkáři....

18.2.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Bezlepkové palačinky z kaštanové mouky

Bezlepkové palačinky z kaštanové mouky

bezlepkový recept

Recept, který určitě najde fanoušky všude: palačinky.

18.2.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Kaštanovo-lněné šátečky

Kaštanovo-lněné šátečky

bezlepkový recept

Recept je šťastná jednosměrka nevydařeného pokusu na bezlepkové křupavé housky. 

18.2.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Cizrnové bezlepkové halušky

Cizrnové bezlepkové halušky

bezlepkový recept

Miluji jednoduchost. Jako třeba tyto halušky. Cizrnová mouka se používá s oblibou v indické kuchyni, proto ji s velkou pravděpodobností naleznete v obchodech s orientálními specialitami.

28.1.2014 Doba přípravy: 10 min více info
Dýňovo-slunečnicové chlebíky

Dýňovo-slunečnicové chlebíky

bezlepkový recept

Nejžádanějšími recepty jsou vždy nové nápady na chleba. Ať už je alternativ na snídani, kolik chce, chleba je prostě chleba a myslím, že se to v dalších letech v naší kuchyni moc nezmění. Snadno si představíme, čím namazat, naplnit, jen ten základ, kdyby byl dobrý a jednoduchý.

27.1.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Jehněčí gyros

Jehněčí gyros

Pravděpodobně ho zná každý z nás, gyros prodávají skoro v každém druhém okénku jako fast food. Pokrm dělají na rotačním grilu, ale lze napodobit i doma bez speciálního přístroje. 

27.1.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

bezlepkový recept

Roláda se sametovým krémem a jemným těstem. 

27.1.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Pomazánka gorgonzola

Pomazánka gorgonzola

vegetariánský recept

Luxusní a lahodná snídaně....

3.12.2013 Doba přípravy: 10 min více info
Špagety "carbonara" z dýně

Špagety "carbonara" z dýně

bezlepkový recept

Jídelny a různé podniky nazývají "a la carbonara" snad všechno možné, hlavně ať to má smetanový základ. 

3.12.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Kávová zmrzlina

Kávová zmrzlina

bezlepkový recept

Připravte si vynikající a hlavně domácí kávovou zmrzlinu, navíc bezlepkovou. Stačí dát přes noc zmrazit a druhý den můžete baštit.

29.11.2013 Doba přípravy: 10 min více info
Kuře v kachním sádle a fazolový salát

Kuře v kachním sádle a fazolový salát

Kuřecí stehna se můžou zdát příliš obyčejné, stačí ale malý trik: místo koření použijte voňavé kachní sádlo.

29.11.2013 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Plněné ořechy

Plněné ořechy

bezlepkový recept

Jako malá jsem byla pořádný jedlík a vůbec jsem nebyla vybíravá, mně chutnalo všechno. Když bylo cukroví, ochutnala jsem od všeho, a pak jsem si dala další kolo.

29.11.2013 Doba přípravy: 45 min více info
Kakaové řezy bez lepku

Kakaové řezy bez lepku

bezlepkový recept

Tento recept bych nazvala základním, korpus i krém je vynikající, lze dochutit dle vlastních představ a snadno se s nimi pracuje. Cituji: "toto chutná jako opravdový dort".

29.11.2013 Doba přípravy: 45 min více info
Kaštanová buchta a borůvky

Kaštanová buchta a borůvky

bezlepkový recept

První recept letos, který mě moc potěšil. Je jednoduchý a rychlý, hlavní roli hrají přirozené suroviny.

29.11.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky

bezlepkový recept

Poslední dobou mám obrovskou chuť na zeleninu v jakékoliv podobě. Karbanátky (lívance) jsou rychlé a luxusní, jak na snídani, tak na večeři, samotné i jako příloha. Já je prokládám domácí uzenou slaninou :)

29.11.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Burger mířící k dokonalosti

Burger mířící k dokonalosti

Co si pod tímto pojmem představíte? Já jednoznačně šťavnatý kus hovězího masa o velikosti hokejového puku s roztaveným čedarem na vrchu, obložený kolečky rajčat, okurkou a salátem, s dipem v housce. 

29.11.2013 Doba přípravy: 20 min více info
Onion Baji - Indický smažený cibulový předkrm

Onion Baji - Indický smažený cibulový předkrm

Indický předkrm pro milovníky cibule....

29.11.2013 Doba přípravy: 15 min více info
Dort čokoláda-smetana-maliny

Dort čokoláda-smetana-maliny

bezlepkový recept

Bezlepkový dort se sestavuje naprosto stejně, jako lepkový: potřebujete chutný korpus, lahodný krém a nápad, jak ho ozdobit. 

29.11.2013 Doba přípravy: 45 min více info
Jehněčí vývar se zeleninou a estragonem

Jehněčí vývar se zeleninou a estragonem

Poctivá polévka, která je překvapivě jemná a zajímavá.

29.11.2013 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Manhattenská rybí polévka

Manhattenská rybí polévka

V prodejně Oceán 48 jsme objevila lososové odřezky, tak jsem si říkala, že udělám rybí vývar. Z kilového balení masitých rybích kousků budou 2-3 porce na polévku. Skladuji v mrazáku.

29.11.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Domácí játrová paštika

Domácí játrová paštika

Paštika nepatří k zdravým produktům, nejhorší výrobky jsou prakticky odpadem. Přitom je to jednoduchá pomazánka z jater. Ovšem věřím, že pokud nahradíte maso a játra kůží, sádlem, vodou a moukou, musíte zapojit i sadu chemie, ať ta pasta připomíná lidský pokrm. Domácí játrovka nemá s kupovanými játrovkami nic společného, je to lahůdka první třídy!

28.11.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

bezlepkový recept

Když se proti Vám spikne půlka světa, tak je potřeba se vyzbrojit. Nebo se na ten svět vykašlat, a udělat si radost čokoládovou dobrotou. Já vím, odevzdat se návalu chutě na čokoládu není řešením, ale občas si to naše ženská duše zaslouží.

28.11.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Revoluční housky - bez lepku a bez škrobu

Revoluční housky - bez lepku a bez škrobu

bezlepkový recept

Základní recept Atkinsovi diety, který je dalším krokem pro různorodost receptů pro celiaky.

 

 

 

28.11.2013 Doba přípravy: 45 min více info
zpět na home stranu
Články
Rozhovor s Beátkou Vörösovou z blogu Veselé Borůvky

Rozhovor s Beátkou Vörösovou z blogu Veselé Borůvky

Název Veselé Borůvky nemá žádný příběh :) Opravdu nevím, říkala jsem si, že by to mohlo být ovoce, mám ráda fialovou barvu, proto borůvky. A veselé… no jsou prostě veselé :) Ale zvláštní je, že jsou to moje iniciály VB ;)

16.7.2014 více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI