jméno a příjmení | Dagmar Derré |
znamení | blíženec |
koníčky | kvalitní gastronomie v teorii i praxi, vaření, příjemné stolování, foodstyling, fotografování, foodblog, psaní, cestování nejen za jídlem, knihy, filmy, vše co se týká dobrého jídla ;-) |
sny a cíle |
Ani snad sen ani cíl, jen chuť vydat další kuchařku, předávat dál mé gastronomické znalosti dalším labužníkům formou společného vaření, časem si možná otevřít Bytovou restauraci. Setkávat se s lidmi, kteří jsou stejně „postiženi“ dobrým jídlem. A také jíst a netloustnout! |
motto | Jaký si to uděláš, takový to máš! |
blog prezentace: e-shop: |
Olivová kuchařka web Pokrmy z mé kuchyně francouzský obchůdek |
Jsem veselá optimistka, labužnice, fotografka, foodblogerka, autorka několika kuchařek, cestovatelka, obdivovatelka Francie a francouzské kuchyně. Do tajů francouzské kulinařiny mne zasvětil můj francouzský manžel, sám výtečný amatérský kuchař.
Nejraději trávím čas vším, co se týká jídla. Vymýšlením a laděním receptů, vařením rodině a přátelům, fotografováním pokrmů, v neposlední řadě také cestami s kamarádkou za jídlem v tuzemsku i zahraničí. Své zkušenosti s nadšením předávám dál na svém blogu Olivová kuchařka, v časopisech i kuchařských knihách a ujišťuji tak své čtenáře, že francouzskou kuchyni lze bez potíží vařit i u nás.
Všem čtenářům mého blogu a kuchařek přeji Bon Appetit ;-)
Už jste vyzkoušeli nahradit část mléka v palačinkovém těstě minerálkou? Získáte odlehčené jemné palačinky výborné chuti. Jiné už v podstatě nedělám.
Zkuste je i vy. Myslím, že budete nadmíru spokojeni. Nahrazením části mléka perlivou minerálkou palačinky odlehčíme. Mléko se ale dá vypustit úplně, a tím si mohou na palačinkách pochutnat i lidé s intolerancí laktózy.
Tato lahodná pomazánka by mohla patřit do rubriky „Raz-dva recepty“. Zatím tuto rubriku v nabídce nemám, ale pravděpodobně se zde brzy objeví.
Na Tři krále se ve Francii peče Galette des Rois (galet de roa) neboli Královský koláč. Kdo v něm najde zapečenou figurku, tak se stává Králem a příští rok by měl obstarat koláč právě on.
Velice jednoduchý a přitom zajímavý dezert se švestkami....
Velmi oblíbené kokotkové pokrmy jsou různé sýrové variace. Jednou z nich je určitě tato s kozím sýrem.
Tak jsem si poprvé vyzkoušela jahodové knedlíky z tvarohového těsta ;-) A příští týden je naučím i moji francouzskou kamarádku. Jsou jednoduché a dobré.
Před víkendovým cestováním bylo nutné spotřebovat několik zbytků z ledničky- polovinu malé cukety, kousek tvrdého kozího sýra, pár minirajčátek a otevřené mléko.
Jeden z nejúspěšnějších receptů je určitě lilek podle mého manžela Jeana. Dnes jsem ho připravila na oběd a rozdělím se i s vámi.
Často se setkávám s dotazem, zda jíme čekanku, a jestliže ano, tak v jaké úpravě? Nedávno jste se zde mohli setkat s mým receptem na zapečenou bílou čekanku se šunkou a bešamelem. V další chutné variantě můžete šunku nahradit uzeným lososem. Tepelně upravenou čekanku si ráda nechávám na zimní období, kdy má tato zelenina hlavní sezónu.
Ať už telecí nebo hovězí, líčka zažívají v našich končinách své znovuzrození.
Sehnat je není už naštěstí takový problém, když máte dobrého řezníka, a tak jsem i já podlehla jejich kouzlu. Jejich přípravou se mi podařilo „nakazit“ i nemálo přátel, fanoušků a čtenářů mého Facebooku a blogu...
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI