Iveta Míková z blogu Baking. The love of my life.

Iveta Míková z blogu Baking. The love of my life. zpět

jméno a příjmení Iveta Míková
znamení    blíženci
koníčky pečení, četba, sport
sny a cíle Mým největším snem je otevřít si cukrárnu/kavárnu, ale pro začátek by mi stačila "jen" výrobna dortů a zákusků :) 

blog

facebook

bakingtheloveofmylife.blogspot.cz

Baking. The love of my life.

Jmenuji se Iveta, jsem z Prahy a pečení je mojí dlouholetou věrnou láskou :)

Vaření a pečení mě bavilo už od malička, ale více jsem se pečení začala věnovat cca 7 let zpátky, kdy jsem chtěla potěšit tehdejšího přítele a upéct mu narozeninový dort, který by se odlišoval od klasických dortů. Vytvořila jsem dort potažený fondánem obarveným na černo a ozdobený bílou lebkou (byl pro metalistu :). Měl velký úspěch a brzy jsem začala péct dorty pro rodinu a kamarády. Kromě fondánových dortů peču především cupcaky a cheesecaky, u kterých mě baví jejich nepřeberné množství příchutí, se kterými se dá experimentovat.

Před nedávnem jsem začala psát blog s názvem "Baking. The love of my life." Protože ráda hledám a zkouším nové recepty, rozhodla jsem se virtuálně procestovat celý svět a z každé země najít recept na tradiční dezert, vyzkoušet ho a publikovat na blogu. 

Recepty kuchaře
Valašské frgály

Valašské frgály

Pečení frgálů mi připomnělo letní pečení klatovských pouťových koláčů, se kterými jsem babičce vždy pomáhala (recept na ně zde v budoucnu určitě najdete).

20.3.2014 Doba přípravy: 90 min více info
Baumkuchen

Baumkuchen

Baumkuchen je dort z marcipánového těsta s mnoha vrstvami na sobě. Jedná se o tradiční dezert mnoha evropských zemí, ale je také velmi populární v Japonsku. Název dortu v překladu znamená "stromový dort", protože vrstvy dortu připomínají stromové letokruhy.

5.2.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Jupí dortíčky - Whoopie pies

Jupí dortíčky - Whoopie pies

Whoopie pies jsou kulaté mini dortíčky naplněné sladkým krémem. Původem jsou z Pensylvánie v USA. Podle historiků pekly amišské ženy tyto dezerty z přebytků dortového těsta a přidávaly je svým farmářům do krabiček s obědem. Když farmáři našli dortíčky ve svém obědu, zajásali "Whoopie!", neboli "Jupí!" a odtud pochází jejich název. Tradiční Whoopie pie je z čokoládového těsta s vanilkovou náplní z marschmallow bonbonů. Další tradiční příchutě jsou dýňové nebo perníkové whoopie pies. 

3.1.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Dýňovo-pomerančové kostky s opilými brusinkami a krémovým sýrem

Dýňovo-pomerančové kostky s opilými brusinkami a krémovým sýrem

Léto pomalu končí a nastupuje září a společně s ním sezóna dýní. Klasický americký dýňový koláč už jsem jednou dělala a byl výborný. Letos jsem z dýně chtěla zkusit něco neobvyklého a chuťově zajímavého. Shodou okolností jsem narazila na soutěž od Foodparade, které se nemůžu neúčastnit a kde je úkolem soutěžících připravit originální recept, jehož základní surovinou bude dýně.

6.12.2013 Doba přípravy: 45 min více info
Mandlovo-třešňové koláčky - Cherry Bakewell tarts

Mandlovo-třešňové koláčky - Cherry Bakewell tarts

Do těchto marcipánových koláčků jsem se zamilovala během mé první návštěvy v Londýně. A protože u nás nejsou k dostání a já jsem bez nich nemohla být, pustila jsem se do hledání receptu, abych je mohla upéct. Doma upečené jsou stejně tak výborné jako ty originální, koupené v Anglii. Doufám, že si na tomto sladkém marcipánovém dezertu pochutnáte stejně jako já :)

6.12.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Mandlové koláčky - Mazariner

Mandlové koláčky - Mazariner

Rozhodla jsem se pokračovat severskými zeměmi a vybrala švédské mandlové koláčky - Mazariner. Zamilovala jsem se do nich v Ikee a chtěla je vyzkoušet. Nevěděla jsem, jak se těm koláčkům říká, pod čím je hledat, ale nakonec se mi je podařilo vypátrat. Použila jsem tento recept.

6.12.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Mawa cake - Dort s kardamonem a kešu oříšky

Mawa cake - Dort s kardamonem a kešu oříšky

Připojila jsem se ke skupině odvážných pekařů - The daring bakers. Každý měsíc jeden ze skupiny amatérských pekařů zveřejní recepty výzvy. Na nás je pak výzvu upéct a vždy 27. den v měsíci náš výtvor zveřejnit.  

6.12.2013 Doba přípravy: 90 min více info
Runebergintorttu

Runebergintorttu

Dlouho jsem se rozhodovala, čím začnu, co upeču jako první. Rozhodla jsem se začít na severu Evropy a po několikahodinovém hledání na internetu a rozhodování jsem vybrala finský dezert Runebergintorrtu, což jsou mandlové dortíky s rumem, malinovou marmeládou a cukrovou polevou.

6.12.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Italské taštičky s náplní z ricotty - Italian Sfogliatelle Ricci

Italské taštičky s náplní z ricotty - Italian Sfogliatelle Ricci

Listopadová výzva odvážných pekařů pro mě byla opravdu velkou výzvou! Když jsem poprvé četla neskutečně dlouhý recept a postup, vůbec se mi do toho pečení nechtělo. Ale věděla jsem, že když to zvládnu upéct a podaří se to, budu mít neskutečnou radost, takže jsem se to pečení nakonec pustila. 

6.12.2013 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Pastel de tres leches - Trojmléčný dort

Pastel de tres leches - Trojmléčný dort

Jedná se o dort Pastel de tres leches, tedy doslovně dort ze tří druhů mlék. K jeho přípravě se použije neslazené a slazené kondenzované mléko a šlehačka.

6.12.2013 Doba přípravy: 45 min více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI