jméno a příjmení | Tereza Pánková |
znamení | panna |
koníčky |
vaření, fotografování, psaní článků o jídle, japonská kuchyně, japonské anime filmy
|
sny a cíle | psát pro gastronomický časopis, vydání vlastní kuchařky, navštívit exotické země a naučit se jejich tradiční jídla, otevřít si bistro/kavárnu |
facebook |
Jsem Tereza, spoluautorka blogu TastyTalkings. Holka, kterou baví jídlo vařit, fotit a hlavně jíst. Zajímají mě asijská jídla, obalový design a sbírám jídelní hůlky všech možných barev a vzorů. Zbožňuju granátová jablka a maracuju.
Před několika lety mě uchvátila japonská kuchyně a ráda bych se do Japonska podívala. Mým snem je naučit se vařit jejich tradiční pokrmy; přesně tak, jak si je připravují oni sami!
Na tyto roztomilé kulaté cukety jsem narazila v obchodě a jsou ideální k plnění. Včera jsem dokonce měla doma ochutnávače (Barču, která se mnou blog zakládala) a dala jim zelenou. Můžete si je doma připravit jako předkrm, ale takové tři kousky určitě zastanou i hlavní jídlo!
Tenhle recept na nudle jsem si vymyslela přímo u plotny, jsou celkem variabilní: hodí se do nich i paprika, čerstvé houby nebo třeba sójové klíčky!
Granátové jablko naprosto zbožňuji, nedávno jsem si koupila hned dvě. Jedno jsem snědla na posezení a půlku toho druhého jsem použila právě do studeného nudlového salátu. Je jednoduchý a chuťově velice jemný, ale musím říct, že mi to v tomto případě vyhovovalo (vymyslela jsem si ho jen jako rychlovku k obědu). Semínka z jablka dodávají salátu šťávu, sušený česnek a parmazán zase výraznější chuť.
Máte rádi kroupy? Já k nim měla opravdu velkou nedůvěru, představa kroupové polévky k obědu mi vždycky naháněla husí kůži. Minulý týden jsem se ale překonala a vymyslela recept, který obsahuje právě tuto surovinu! A musím se přiznat, změnila jsem na ni názor. Dále jsem se rozhodla zužitkovat dýni (konkrétně odrůdu Hokkaido) a fazolové klíčky. Vzniklý salát byl relativně sytý a osobně mi nejvíc chutnal "vlažný". Uvidíte sami!
Konečně mám ideální nádobu na smoothie! Stejně jako jiní miluju tyhle ovocný a zeleninový bomby, ale dlouho jsme doma neměli ani ideální mixér. Ježíšek ho ale letos naší rodince přinesl, takže mixujeme jako šílení! Abych všechno dotáhla k dokonalosti, pořídila jsem si minulý týden skvělou nádobku s brčkem na stránkách Nordic Day. Je sice plastová, ale na cestu je rozhodně praktičtější, jelikož jsem známý nešika! A taková větší zavařovačka se asi v kabelce pěkně pronese! Co vy, jaký smoothie máte nejraději?
Víte, co se dnes slaví? Masopustní úterý, jinak také Tučné úterý, které v několika zemích označují za Pancake Day! Palačinkový/lívancový den slaví především ve Velké Británii, v Irsku, Kanadě nebo v Austrálii. Datum tohoto specifického úterý se každý rok mění, musí být totiž vždy 47 dní před Velikonoční nedělí.
Snídaně nemusí být nutně jenom sladká. Pokud máte rádi obložené chleby, bagely si rozhodně zamilujete. Doporučuji ty celozrnné nebo se semínky, bude to hned zajímavější.
Grilovací sezóna je tu! Posezení s přáteli na zahradě, zajímavé drinky a dobré jídlo. K něčemu takovému rozhodně patří burgery. Sehnala jsem v Marks & Spencer potravinách zlevněné housky, které se celkem hodily na jejich přípravu.
Ach to Japonsko! Z asijských zemí je mi nejbližší právě tato. Už delší dobu mě to k japonským věcem táhne; sbírám manga komiksy a jídelní hůlky, sleduji japonské animované seriály a postupně objevuji jejich kuchyni.
Nechápu to, ale počasí připomíná spíš podzim než veselý konec léta. Včera to bylo sice lepší, ale i tak jsou mraky nevyzpytatelné; v pátek jsme dokonce topili v krbu! Nikoho proto neurazí dobrá krémová polévka, navíc s pěknou porcí hub.
Křehké těsto není nic nového; hodně lidí ho používá a zná, každý má svůj osvědčený recept. Mrzí mě ale, že jsem vám neukázala fotky, které jsem udělala už téměř před rokem, takže ho tu přeci jen zveřejním.
Jaro se začíná probouzet, i když si s námi počasí celkem hraje. A k němu patří malá kuřátka! Maminka si už před nějakou dobou koupila kuchařku Dity P. a právě v ní našla recept na jarní kuřátka.
Hurá! Konečně tu mám první recept, ve kterém figurují piniové oříšky. Patří k mým nejoblíbenějším, i když jsem v poslední době četla hodně článků o tom, jak po jejich konzumaci všechno chutná hořce.
Kdo je již nějakou dobu jednou z nejznámějších tváří anglické kuchyně? Nemůže to být nikdo jiný než Jamie Oliver. Ráda sleduju jeho pořady na TV Paprika a některé z jeho receptů mě opravdu fascinují.
Teď tu pro vás mám recept na mini galettes, který najdete i v novém čísle Cinnamon online magazínu!
Dnes tu máme pauzu od sladkého a nějaké to masíčko! Kachní prsa se sladkou omáčkou? A k tomu glazovaná zeleninka? Pro někoho zvláštní kombinace, ale musím říct, že mně se líbila.
Dnes tu máme rychlý recept na sladkou tečku po obědě. Protože je stále víc a víc teplo, bylinkám se daří. Takže taková máta je skvěle voňavá a může doplnit váš dezert z kvalitní čokolády: čokoládovou pěnu.
Zelí. Zelenina, která mě v mém dětství denně strašila. Vařené bylo moc kyselé, syrové bylo prostě divné. Určitě to někdo z vás také zažil. Dost dlouho mi trvalo, než jsem se to bílé naučila jíst aspoň trochu. Ale červené udělané na sladko?
Web Kitchenette? Ten zná určitě každý! Skvělé fotky, chutné recepty a všechno do sebe prostě zapadá. Já ho sleduji už nějakou dobu, ale teprve teď jsem se rozhodla konat. Je to sice jeden z jednodušších receptů, ale rozhodně ho mohu doporučit! Udělejte si doma rustikální koláč.
Nikdy bych neřekla, že tenhle salát bude tak dobrý! A přitom jeho příprava trvá jen chvilku.
Už delší dobu jsem chtěla zkusit domácí čatní. Nakoupili jsme hodně jablek, tak proč to nezkusit s nimi. Stačilo jen sehnat rozinky, jablečný ocet, hořčičná semínka a mohlo se jít kuchtit. A teď můžete i vy.
Silvestr už sice byl, ale takováhle jednohubka se hodí kdykoliv.
Játrové knedlíčky? To je moje.
Červená řepa. Zelenina, která rozhodně nepatří mezi mé klasické suroviny v jídlech. Čas od času si ale člověk musí zaexperimentovat, navíc s takhle zdraví prospěšnou zeleninou.
Je pravda, že dýňová polévka je v poslední době tak trochu hit. Vaří ji všude, každý ji zkouší, chutná už menšímu počtu z nás.
Štědrý den je za námi a během té doby to byl pěkný zmatek.
Slavný dort Pavlova jsem sledovala už velmi dlouho, ale až teď jsem se odhodlala ji udělat. Je to jen velká pusinka, na tom nemůže být nic těžkého.
Vzhledem k tomu, že jsem měla možnost si doma zpracovat vepřovou panenku, rozhodla jsem se toho využít. A jak nejlépe udělat panenku? Jednou z možností je zabalit ji do slaniny!
Podzim je tu, to nemůžeme popřít. A k němu se rozhodně hodí nějaká ta zvěřina.
Každý má určitě tu svou dobrotu, kterou si rád dopřeje během léta a nemůže si ho bez něj představit.
Sladká brambora, jinak také batát. Pochází z Ameriky a často se objevuje i v jejich receptech.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI