jméno a příjmení | Denisa Schmiedová |
znamení | beran |
koníčky | tvoření, rada poslouchám hudbu (klasicko, meditativní,indiánskou a tzv. oldies), nejraději jsem v lese, kde čerpám klid, mír a lásku a také se snažím o ukotvení jako mají stromy |
sny a cíle | Můj sen je žít v souladu s přírodou, věnovat se pečení,ale i sociální práci, kterou 3. rokem studuji. |
blog |
vesmirna.blogspot.cz Vesmírná |
Je mi 23 let, studuji Sociální práci a chci se tomu dál věnovat, ráda bych spojila moji lásku k pečení a tvoření s tímto oborem. Cítím, že mým posláním je různé osoby podněcovat k tvoření. Baví mě práce u lidí, kterým se ve společnosti říká "postižení", já v nich však vidím velikou jedinečnost a učím se od nich otevřenost.
Výborný šťavnatý chlebíček plný sušeného ovoce a oříšků, samozřejmě bez cukru a téměř bez oleje. Čím dál víc totiž zjišťuji, že nemusím používat skoro žádné sladidlo, oleje jen pár lžiček, vejce vůbec atd. Když totiž vynechám tyto ingredience, více vyniknou chutě přirozených potravin a taky druhu mouky. Vejce plně nahradí banán, nebo přesnídávka. V tomto receptu je použit právě banán a sladkou chuť chlebíčku dodá sušené ovoce. Olej jsem použila mandlový, protože trošku chlebíček provoní. Také jsem podle fantazie vsypala trochu chia semínek a celého máku, takže to příjemně křupe mezi zuby. Zkrátka chlebíček plný energie a zdraví.
Jsem teď trochu v časovém skluzu, vlastně nemám skoro vůbec čas něco péct a když to upeču, nestíhám to fotit a pak psát. Tento výborný perníček jsem upekla již před měsícem a fotky mi ležely v počítači. Konečně jsem se dostala k publikování. Jsem teď na praxi v Camphillu České kopisty , kde se snažím také něco péct a dělá mi radost, když chutná. O to víc je to hodnotnější.
Tento perník je opravdu moc dobrý, krásně vláčný a protože jsem tam opět nacpala pohankovou i jahelnou mouku, skoro vůbec nezatěžuje lepkem organismus.
Milí vesmírňáci, tento koláč byl opravdu vynikající, křehký, vláčný a plný výborného máku. Je přirozeně bezlepkový ze samých hodnotných surovin a také veganský, čímž vyzařuje náklonnost k přírodě.
Kdykoliv uvádím nějaký recept, samozřejmě je na Vás, jak si ho upravíte podle své chuti a také surovin, které máte, či nemáte doma. Když jsem v kuchyni, prožívám stavy úplné vnitřní tichosti, pak mé ruce samy sahají po ingrediencích, které jsou pro výsledek nejlepší. Nechám skrze sebe hovořit energii tvoření.
Pokud i Vy máte tuto potřebu, nechat skrze sebe proudit tvořivou energii a také lásku k plodinám, zkoušejte, pečte, vařte, je to krásné.
Od Ježíška jsem dostala z farmy 9 kilo pohanky- mé nejmilovanější obiloviny... A s mým mlýnkem na obilí mám plnou moc čarovat úžasné dobroty z pohankové mouky. Tento perník je překvapivě vláčný a opravdu výborný. Pohanka má úžasný vliv na naše zdraví, především na tepny a žíly- posiluje jejich stěny. Když máme pohankovou mouku, je tento perníček opravdu jednoduchý a hodí se k právě probíhajícím svátkům..
Je tu další výborný vláčný koláč, který je celkem jednoduchý na přípravu i na ingredience- výjimkou je kokosové mléko, které se dá dnes ale koupit téměř ve všech vietnamských večerkách či Albertu, Bille... Já ho kupuji v Sapě v Praze a tam plechovka vyjde na 20 kč. Je výborný i na vaření do slané kuchyně na rýži a omáčky... Použila jsem letní ovoce z mrazáku a to velké krásné růžové maliny. Nechala jsem se inspirovat makrobiotickou kuchařkou na další typ drobenky a myslím že je taky velice dobrá, bez cukru a malinkým množstvím tuku :-)..Koláč je opravdu vynikající!
Po delší odmlce kdy jsem byla v Chorvatsku s úžasnými lidmi a skupinou mimoňů- osob s mentálním postižením jsem se vrátila domů, kde na mě čekalo několik dýní. Již před odjezdem jsem vymyslela tento recept, který jsem poskládala z několik známých receptů. Výsledek je opravdu výborný, a i mě překvapil, že chutná tak dobře. Je velmi jemný a vláčný... a samozřejmě zdravý...
Na zahradě máme obsypaný strom špendlíky a proto se musí nějak využít. Jsou ohromně kyselé, zvlášť po uvaření, což nechápu. I tak je koláč dobrý, protože je navrchu drobenka, která kyselost malinko přebije.
Koláč je lehký, zdravý, vhodný pro celiaky a vegany :-))
To bych nebyla já, abych do toho pečení nepřidala něco zvláštního, obyčejný perník je pro mne asi nuda. Na druhou stranu je perník z cukety celkem normální věc. Použila jsem samozřejmě celozrnnou mouku a také kypřící prášek do perníku od Alnatury, který v sobě měl již koření a krásně voněl.
Doma teď nejsou pravidelní strávníci a tak mám čas si kouzlit jen tak v malém, na chuť a taky tím obdarovat co nejvíce lidí, aby ochutnali, co se dá ze sušených surovin (oříšků, semínek, ovoce) vyrobit.
Opět vymyšlený recept, v kterém jsou použity samé zdravé a chutné ingredience. Pro efekt jsem část tvarohu trochu obarvila bio barvivem a chuť je úžasná...
Už dlouho jsem chtěl
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI