Denisa Schmiedová z blogu VESMÍRNÁ

Denisa Schmiedová z blogu VESMÍRNÁ zpět

jméno a příjmení Denisa Schmiedová
znamení beran
koníčky tvoření, rada poslouchám hudbu (klasicko, meditativní,indiánskou a tzv. oldies), nejraději jsem v lese, kde čerpám klid, mír a lásku a také se snažím o ukotvení jako mají stromy
sny a cíle Můj sen je žít v souladu s přírodou, věnovat se pečení,ale i sociální práci, kterou 3. rokem studuji.
blog
facebook
vesmirna.blogspot.cz
Vesmírná

 

Je mi 23 let, studuji Sociální práci a chci se tomu dál věnovat, ráda bych spojila moji lásku k pečení a tvoření s tímto oborem. Cítím, že mým posláním je různé osoby podněcovat k tvoření. Baví mě práce u lidí, kterým se ve společnosti říká "postižení", já v nich však vidím velikou jedinečnost a učím se od nich otevřenost.

Recepty kuchaře
Datlový chlebíček (vegan)

Datlový chlebíček (vegan)

veganský recept

Výborný šťavnatý chlebíček plný sušeného ovoce a oříšků, samozřejmě bez cukru a téměř bez oleje. Čím dál víc totiž zjišťuji, že nemusím používat skoro žádné sladidlo, oleje jen pár lžiček, vejce vůbec atd. Když totiž vynechám tyto ingredience, více vyniknou chutě přirozených potravin a taky druhu mouky. Vejce plně nahradí banán, nebo přesnídávka. V tomto receptu je použit právě banán a sladkou chuť chlebíčku dodá sušené ovoce. Olej jsem použila mandlový, protože trošku chlebíček provoní. Také jsem podle fantazie vsypala trochu chia semínek a celého máku, takže to příjemně křupe mezi zuby. Zkrátka chlebíček plný energie a zdraví.

14.10.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Dýňový perník

Dýňový perník

veganský recept

Jsem teď trochu v časovém skluzu, vlastně nemám skoro vůbec čas něco péct a když to upeču, nestíhám to fotit a pak psát. Tento výborný perníček jsem upekla již před měsícem a fotky mi ležely v počítači. Konečně jsem se dostala k publikování. Jsem teď na praxi v Camphillu České kopisty , kde se snažím také něco péct a dělá mi radost, když chutná. O to víc je to hodnotnější.
Tento perník je opravdu moc dobrý, krásně vláčný a protože jsem tam opět nacpala pohankovou i jahelnou mouku, skoro vůbec nezatěžuje lepkem organismus.

26.8.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Makovec bezlepkový

Makovec bezlepkový

veganský recept

Milí vesmírňáci, tento koláč byl opravdu vynikající, křehký, vláčný a plný výborného máku. Je přirozeně bezlepkový ze samých hodnotných surovin a také veganský, čímž vyzařuje náklonnost k přírodě.
Kdykoliv uvádím nějaký recept, samozřejmě je na Vás, jak si ho upravíte podle své chuti a také surovin, které máte, či nemáte doma. Když jsem v kuchyni, prožívám stavy úplné vnitřní tichosti, pak mé ruce samy sahají po ingrediencích, které jsou pro výsledek nejlepší. Nechám skrze sebe hovořit energii tvoření.
Pokud i Vy máte tuto potřebu, nechat skrze sebe proudit tvořivou energii a také lásku k plodinám, zkoušejte, pečte, vařte, je to krásné.

23.7.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Pohankový perník (bezlepkový)

Pohankový perník (bezlepkový)

Od Ježíška jsem dostala z farmy 9 kilo pohanky- mé nejmilovanější obiloviny... A s mým mlýnkem na obilí mám plnou moc čarovat úžasné dobroty z pohankové mouky. Tento perník je překvapivě vláčný a opravdu výborný. Pohanka má úžasný vliv na naše zdraví, především na tepny a žíly- posiluje jejich stěny. Když máme pohankovou mouku, je tento perníček opravdu jednoduchý a hodí se k právě probíhajícím svátkům..

21.5.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Špaldový celozrnný ovocný koláč s drobenkou

Špaldový celozrnný ovocný koláč s drobenkou

Veganský recept

Je tu další výborný vláčný koláč, který je celkem jednoduchý na přípravu i na ingredience- výjimkou je kokosové mléko, které se dá dnes ale koupit téměř ve všech vietnamských večerkách či Albertu, Bille... Já ho kupuji v Sapě v Praze a tam plechovka vyjde na 20 kč. Je výborný i na vaření do slané kuchyně na rýži a omáčky... Použila jsem letní ovoce z mrazáku a to velké krásné růžové maliny. Nechala jsem se inspirovat makrobiotickou kuchařkou na další typ drobenky a myslím že je taky velice dobrá, bez cukru a malinkým množstvím tuku :-)..Koláč je opravdu vynikající!

28.1.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Dýňové brownies (vegan)

Dýňové brownies (vegan)

Veganský recept

Po delší odmlce kdy jsem byla v Chorvatsku s úžasnými lidmi a skupinou mimoňů- osob s mentálním postižením jsem se vrátila domů, kde na mě čekalo několik dýní. Již před odjezdem jsem vymyslela tento recept, který jsem poskládala z několik známých receptů. Výsledek je opravdu výborný, a i mě překvapil, že chutná tak dobře. Je velmi jemný a vláčný... a samozřejmě zdravý...

11.11.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Koláč s tofu, ořechy a ovocem

Koláč s tofu, ořechy a ovocem

Bezlepkový , vegan

Na zahradě máme obsypaný strom špendlíky a proto se musí nějak využít. Jsou ohromně kyselé, zvlášť po uvaření, což nechápu. I tak je koláč dobrý, protože je navrchu drobenka, která kyselost malinko přebije.
Koláč je lehký, zdravý, vhodný pro celiaky a vegany :-))

11.11.2014 Doba přípravy: 90 min více info
Perník z cukety s polevou z karobu (vegan)

Perník z cukety s polevou z karobu (vegan)

Veganský recept

To bych nebyla já, abych do toho pečení nepřidala něco zvláštního, obyčejný perník je pro mne asi nuda. Na druhou stranu je perník z cukety celkem normální věc. Použila jsem samozřejmě celozrnnou mouku a také kypřící prášek do perníku od Alnatury, který v sobě měl již koření a krásně voněl. 

11.11.2014 Doba přípravy: 60 min více info
RAW kuličky čtyř chutí

RAW kuličky čtyř chutí

raw

Doma teď nejsou pravidelní strávníci a tak mám čas si kouzlit jen tak v malém, na chuť a taky tím obdarovat co nejvíce lidí, aby ochutnali, co se dá ze sušených surovin (oříšků, semínek, ovoce) vyrobit.

11.11.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Tvarohový dort s brusinkami

Tvarohový dort s brusinkami

Opět vymyšlený recept, v kterém jsou použity samé zdravé a chutné ingredience. Pro efekt jsem část tvarohu trochu obarvila bio barvivem a chuť je úžasná...

11.11.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Podzimní romance alias řepný koláč s jablky

Podzimní romance alias řepný koláč s jablky

Už dlouho jsem chtěla vyzkoušet koláč z červené řepy už jen pro jeho krásnou rudou barvu. O tom, jak moc je zdravý ani nemluvě. Takže jsem opět spojila pár receptů co jsem našla do sychravého podzimu vykouzlila pár barev.

11.11.2014 Doba přípravy: 45 min více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI