Ingredience: | |||||
agar | 1 tyčinka | jahody | 200 g | mandlové mléko Provamel | 300 ml |
voda | dle potřeby |
Dezerty z agaru dělám nejraději v létě, příjemně ochladí a zároveň dodají živiny. Agar je bohatým zdrojem vápníku, jódu, železa, čistí střeva. Zároveň ráda využívám jeho přirozenou želírovací schopnost. A jelikož se mi po sluníčku zastesklo, tak jsem si ho na chvíli přinesla domů.
Na 15 minut si namočíme agarovou tyčinku do mističky s vodou. Vodu i s tyčinkou přelijeme do hrnce a povaříme do rozpuštění. Vody dávám od oka přibližně 150-200ml, aby se agar nepřichytával při vaření. Když je agarová tyčinka rozpuštěná (nejlépe při vaření míchat metličkou, aby se důkladně rozpustil), rozmixujeme si jahody, přidáme mandlové mléko, agar a opět rozmixujeme, nalijeme do pohárků a ozdobíme jahodami. Agar tuhne chladnutím, dezert je nejlépe dát vychladit do lednice. Případně konzumovat po vychladnutí. Dospělí si případně dosladí.
Agar využívám hlavně z důvodu jeho přirozené schopnosti želírovat a zároveň obsahuje cenné živiny.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI