Agar dezert s mandlovým mlékem a jahodami zpět

Ingredience:
agar1 tyčinkajahody200 gmandlové mléko Provamel300 ml
voda dle potřeby
agar 1 tyčinka, jahody 200 g, mandlové mléko Provamel 300 ml, voda dle potřeby

Příprava

Dezerty z agaru dělám nejraději v létě, příjemně ochladí a zároveň dodají živiny. Agar je bohatým zdrojem vápníku, jódu, železa, čistí střeva. Zároveň ráda využívám jeho přirozenou želírovací schopnost. A jelikož se mi po sluníčku zastesklo, tak jsem si ho na chvíli přinesla domů.

Na 15 minut si namočíme agarovou tyčinku do mističky s vodou. Vodu i s tyčinkou přelijeme do hrnce a povaříme do rozpuštění. Vody dávám od oka přibližně 150-200ml, aby se agar nepřichytával při vaření. Když je agarová tyčinka rozpuštěná (nejlépe při vaření míchat metličkou, aby se důkladně rozpustil), rozmixujeme si jahody, přidáme mandlové mléko, agar a opět rozmixujeme, nalijeme do pohárků a ozdobíme jahodami. Agar tuhne chladnutím, dezert je nejlépe dát vychladit do lednice. Případně konzumovat po vychladnutí. Dospělí si případně dosladí.

2016-02-29 Dezerty

Poznámka

Agar využívám hlavně z důvodu jeho přirozené schopnosti želírovat a zároveň obsahuje cenné živiny.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI