Amarantový dezert s mangem, hroznem a mandarinkovou šťávou zpět

Ingredience:
mango kent1/2 ksamarantové vločky50 gmandarinková šťáva dle chuti
hroznové víno50 gmandlové mléko150 mlskořice1/4 lžičky
hroznové víno na ozdobení
mango kent 1/2 ks, amarantové vločky 50 g, mandarinková šťáva dle chuti, hroznové víno 50 g, mandlové mléko 150 ml, skořice 1/4 lžičky, hroznové víno na ozdobení

Příprava

Mango jsem chtěla už delší dobu vyzkoušet, ale vždy jsem ho nechala v regále. Manžel mi jej přivezl se závozem čerstvé zeleniny. Chodila jsem kolem něj pár dní a přemýšlela, co z něj vykouzlím. Ráno manžel odšťavňoval mandarinky pro našeho čmeláčka a mně už to bylo jasné.

Amarantové vločky zalijeme mandlovým mlékem, mírně prohřejeme se skořicí, nevaříme, přiklopíme poklicí. Připravíme si ovoce, oloupeme si mango, nakrájíme hroznové víno, společně rozmixujeme. Přidáme čerstvou šťávu z mandarinek dle chuti, já dala 30ml. Na dno poháru dáme amarantové vločky, následně přidáme mandarinkovou šťávu a jako poslední vrstvu směs manga a hroznového vína, ozdobíme hroznovým vínem.

Amarantové vločky hodně sají, záleží, jakou konzistenci požadujeme, pokud řidší dáme více mandlového mléka.

2016-02-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI