Amarantový dezert se skořicí a jablky zpět

Ingredience:
Amarant60 gjablko1 - 2 ksmletá skořice dle chuti
jablko na ozdobenívoda dle potřeby
Amarant 60 g, jablko 1 - 2 ks, mletá skořice dle chuti, jablko na ozdobení, voda dle potřeby

Příprava

Amanrat má syn stále velmi rád a já jej hojně zařazuji kvůli jeho cenným živinám.

Amarant je obilnina původem z Jižní Ameriky, znali již staří Mayové. Laskavec je přirozeně bezlepková obilnina, má nízký glykemický index. Amarant je zdrojem minerálů vápníku (2 x více než v mléku), hořčíku, draslíku i železa a vitaminů řady B (B1 a B2), antioxidantu E a vitamínu C. Sklizeň semen amarantu může probíhat až 3x ročně. Amarant je přirozeně bezlepková potravina, která může celiakům nahradit obiloviny.

Amarant propláchneme a dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí, vaříme přibližně 15-20 minut, nakonec přidáme nastrouhané jablíčko, které krátce prohřejeme a ozdobíme jablečnými plátky.

2016-04-04 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI