Ingredience: | |||||
amarant | 1/2 hrnečku | hruška | 1 ks | švestky | 5 ks |
mandarinky | dle potřeby | borůvky | dle potřeby | skořice | 1/2 lžičky |
Znáte amarant? Tak se s ním pojďme seznámit. Amarant je skvělým zdrojem železa, obsahuje také vápník, hořčík, fosfor, mangan a měď, z vitaminů jsou pak zastoupeny některé ze skupiny B, vitamin E, tuky jsou z velké části tvořeny nenasycenými mastnými kyselinami. Amarant má jemnou oříškovou chuť, vhodný je jako příloha, nasladko do kaší.
Amarant propláchneme a dáme vařit společně se skořicí. Při vaření prská, takže podléváme a mícháme, a pokud možno vyvaříme co nejvíce vody, jinak by amarant byl tekutý. Vaříme cca 20 minut. Pokud chceme zkrátit dobu vaření, na noc jej namočíme. Po uvaření stáhneme z plotny a přidáme nastrouhanou hrušku a švestky, společně rozmixujeme. Ozdobíme mandarinkami a borůvkami.
Pokud by se stalo, že směs bude tekutější, stačí přidat chia semínka.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI