Amarantový dezert se švestkami a skořicí zpět

Ingredience:
amarant1/2 hrnečkuhruška1 ksšvestky5 ks
mandarinky dle potřebyborůvky dle potřebyskořice1/2 lžičky
amarant 1/2 hrnečku, hruška 1 ks, švestky 5 ks, mandarinky dle potřeby, borůvky dle potřeby, skořice 1/2 lžičky

Příprava

Znáte amarant? Tak se s ním pojďme seznámit. Amarant je skvělým zdrojem železa, obsahuje také vápník, hořčík, fosfor, mangan a měď, z vitaminů jsou pak zastoupeny některé ze skupiny B, vitamin E, tuky jsou z velké části tvořeny nenasycenými mastnými kyselinami. Amarant má jemnou oříškovou chuť, vhodný je jako příloha, nasladko do kaší.

Amarant propláchneme a dáme vařit společně se skořicí. Při vaření prská, takže podléváme a mícháme, a pokud možno vyvaříme co nejvíce vody, jinak by amarant byl tekutý. Vaříme cca 20 minut. Pokud chceme zkrátit dobu vaření, na noc jej namočíme. Po uvaření stáhneme z plotny a přidáme nastrouhanou hrušku a švestky, společně rozmixujeme. Ozdobíme mandarinkami a borůvkami.
Pokud by se stalo, že směs bude tekutější, stačí přidat chia semínka. 

2016-01-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI