Ananas v pivním těstíčku s hořčičným dipem zpět

Ingredience na ananas:
ananas zralý1 kssůl špetkapepř špetka
hladká mouka2 lžícepivo120 mlolej na smažení
Dip:
bílý jogurt (Alpro)3 lžíceplnotučné hořčice1 lžícerýžový sirup2 lžičky
sůl špetkacitronová šťáva1 lžička
ananas zralý 1 ks, sůl špetka, pepř špetka, hladká mouka 2 lžíce, pivo 120 ml, olej na smažení , bílý jogurt (Alpro) 3 lžíce, plnotučné hořčice 1 lžíce, rýžový sirup 2 lžičky, sůl špetka, citronová šťáva 1 lžička

Příprava

Tahle rychlovka se skvěle hodí pro ty, kteří si na sladké nijak moc nepotrpí. Stejně tak ale potěší sladkomily a pivaře. Kombinace ovoce a piva by se na první pohled mohla zdát dost zvláštní, ale opak je pravdou a ananas s pivem krásně hraje dohromady. Když se přidá i dip, vznikne prostě něco náramně dobrého.

Ananas si rozkrájíte na čtvrtiny, okrájíte slupku a odstraníte tvrdý prostředek. Jednotlivé kusy nakrájíte na centimetrové plátky. Ty pak obalujete v těstíčku, které vzniklo vyšleháním mouky, piva a soli s pepřem. Těstíčko by mělo být pěkně řídké, asi jako na palačinky. Obalený ananas smažíte z obou stran, až je krásně zlatavý a křupavý.

Dip vznikne smícháním nejogurtu, sirupu, hořčiče, soli a citronové šťávy.

Není to úplně nejzdravější způsob podávání ananasu, ale myslím si, že jednou za čas nějaká obměna přijde vhod.

2020-04-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI