Těsto: | |||||
polohrubá mouka | 500 g | krupicový cukr | 75 g | změklé máso | 75 g |
žloutek | 2 ks | instantní droždí | 1 sáček | mléko pokojové teploty | 250 ml |
kůra z 1 citronu | dle chuti | vanilkový cukr | 1 vrchovatá lžíce | vanilková esence | pár kapek |
sůl | špetka | ||||
Drobenka: | |||||
hrubá mouka | 140 g | cukr krupice | 100 g | máslo | 100 g |
Na ozdobení: | |||||
rebarbora, oloupaná a nakrájen na kousky | 200 g | očištěný angrešt | 400 g |
Na konci června by se měla sklidit zbylá rebarbora, no stihla jsem to až tento týden. A zároveň nám dozrál angrešt, takže jsem se rozhodla tyto dvě pro mě docela podobné chutě zkombinovat a opravdu se k sobě náramně hodí. Koláč navíc ještě pozdvihne vanilka, která se má opravdu ráda s angreštem. Pokud máte vanilkový lusk, tak ho samozřejmě použijte raději, než esenci, kterou jsem měla doma já. Po zakousnutí do tohoto koláče se vám v možná v hlavě definitivně zabydlí věta "léto je tady".
Suroviny na těsto dejte do domácí pekárny a zapněte program těsto. Pokud nemáte pekárnu, pak nechejte vzejít kvásek a ten pak smíchejte s ostatními surovinami, pořádně promíchejte, prohnětejte a dejte kynout tak na 2 hodiny do tepla. Suroviny na drobenku v rukou pořádně promíchejte až vznikne sypká hmota. Plech na pečení vystelte pečícím papírem a zapněte troubu na 170°C. Vykynuté těsto rozválejte na velikost plechu a přendejte ho na plech. Ještě rukou těsto roztáhněte do všech stran a prstem udělejte důlky po celém obvodě, takže vám vznikne okraj. Na těsto nasypejte rovnoměrně rebarboru a angrešt, posypte drobenkou a pečte cca 20 minut, do zezlátnutí okrajů.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI