Ingredience (na 2 velké plechy): | |||||
cukr (ideálně třtinový) | 50 g | máslo | 120 g | arašídové máslo | 120 g |
větší vejce | 1 ks | polohrubá mouka | 230 g | prášek do pečiva | 1 lžička |
vanilkový extrakt | 1 lžička | sůl | 1/2 lžičky |
Sušenky z arašídového másla jsem chtěla vyzkoušet už hodně dlouho. Vždycky jsem si koupila velkou pixlu burákového másla, přinesla ji domů a říkala si, že z ní něco upeču. A třeba po týdnu se rozhodla, že jdu na to, otevřela pixlu a tam tak 50 g. Zdá se, že v naší domácnosti arašídové máslo zázračně sublimuje. Nebo spíš se po lžičkách přemísťuje do nejmenovaných úst. No každopádně tentokrát se mi povedlo máslo uchránit a urychleně z něj něco upéct! A díky tomu vám přináším recept, který chutnal hlavně dětem - klasické arašídové sušenky s podílem klasického másla.
Do mísy vložíme povolené máslo, arašídové máslo, cukr a utřeme. Přidáme vejce a vanilkový extrakt a zapracujeme.
Vedle smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidáme k máslové směsi a vytvoříme těsto, ze kterého jdou tvořit kuličky.
Zapneme troubu na 180°C (horkovzduch na 160°C).
Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta tvoříme kuličky asi 3 cm v průměru a pokládáme je na plech tak 5 cm od sebe. Vidličkou zploštíme kuličky na placičky - používáme ideálně vidličku s dlouhými hroty a před každou druhou kuličkou ji poprášíme cukrem moučka, aby se na sušenky nelepila.
Plech vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut. Sušenky necháme vychladnout na plechu a následně skladujeme ve vzduchotěsné nádobě maximálně 2 týdny.
Zdroj: https://www.aheadofthyme.com/2016/04/the-best-soft-and-chewy-peanut-butter-cookies/
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI