Ingredience: | |||||
mléko | 2 hrnky | hladká mouka (můžete i celozrnnou) | 1,5 hrnku | čerstvé droždí | 1/2 balení |
cukr | 1 lžíce | sůl | špetka | vejce | 1 ks |
Jedno z jídel, které mi vždycky stoprocentně připomenou dětství, jsou kynuté lívanečky.
Ještě pokud jsou posypané skořicovým cukrem a k tomu čerstvé ovoce z babiččiny zahrady. O čerstvém ovoci si v zimě můžu nechat leda tak zdát, ale i to mražené z Lidlu poslouží dobře.
Mléko ohřejte zhruba na teplotu ruky a v míse smíchejte trochu mléka (tak pětinu hrnečku) s droždím a cukrem na kašičku. Ve zbytku mléka rozšlehejte vajíčko a spolu s moukou přidejte k droždí. Přidejte sůl, přikryjte a nechte tak 15 minut kynout. Opékejte na másle na rozpálené pánvičce.
Na závěr posypte skořicovým cukrem nebo podávejte s marmeládou a zakysanou smetanou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI