Bábovičky plněné Nutellou zpět

Ingredience:
hladká mouka280 gcukr125 gkypřící prášek do pečiva1 lžička
sůl špetkavanilkový extrakt1 lžičkarozpuštěné máslo95 g
vejce2 kscottage cheese1 balenímed1 lžíce
Náplň:
Nutella, nebo jiný čokoládový krém dle potřeby
hladká mouka 280 g, cukr 125 g, kypřící prášek do pečiva 1 lžička, sůl špetka, vanilkový extrakt 1 lžička, rozpuštěné máslo 95 g, vejce 2 ks, cottage cheese 1 balení, med 1 lžíce, Nutella, nebo jiný čokoládový krém dle potřeby

Příprava

Bábovičky jsou fajn na cesty, kde přijde vhod domácí sváča a není čas na krájení velkých bábovek. Jestli jste ale fanoušci klasického bábovkového tvaru, můžete těsto samozřejmě nalít do velké formy a proložit Nutellou.

V jedné misce smíchejte suché ingredience. V druhé míse vyšlehejte všechny mokré ingredience elektrickým šlehačem. Do suché směsi vlijte mokrou část a jemně promíchejte tak, aby se obě části spojily. Bábovičky plňte takto: 1 lžíce těsta, lžička Nutelly, 1 lžíce těsta. Pokud je těsto tužší, je to dobře, protože Nutella nepropadne až dolů. Pečte v troubě předehřáté na 220 stupňů po dobu cca 15 minut (až budou bábovičky zlaté a pevné na povrchu, vyndejte je). Na závěr poprašte moučkovým cukrem a můžete podávat.

2013-11-05 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI