Bábovka "proteinka" zpět

Ingredience:
kukuřičná mouka250 gmleté kešu250 gnasekané sušené ovoce (švestky, meruňky, papája)250 g
měkký tvaroh bez laktózy250 gnamletý Šmakoun meruňka400 gprotein (ořechový koláč)1 odměrka
vejce2 ksrozpuštěný kokosový olej100 gprášek do pečiva bez fosfátů (jedlá soda)1 ks
vanilkový extrakt pár kapekcitronová kůra dle chutisladidlo dle chuti
kakao2 lžícemandlové mléko100 mlkokosový olej na vymazání formy
protein na vysypání formy
kukuřičná mouka 250 g, mleté kešu 250 g, nasekané sušené ovoce (švestky, meruňky, papája) 250 g, měkký tvaroh bez laktózy 250 g, namletý Šmakoun meruňka 400 g, protein (ořechový koláč) 1 odměrka, vejce 2 ks, rozpuštěný kokosový olej 100 g, prášek do pečiva bez fosfátů (jedlá soda) 1 ks, vanilkový extrakt pár kapek, citronová kůra dle chuti, sladidlo dle chuti, kakao 2 lžíce, mandlové mléko 100 ml, kokosový olej na vymazání formy, protein na vysypání formy

Příprava

Když peču bábovku, připomene mi to dětství. Tato bábovka je s proteinem a navíc je bez lepku a bez laktózy.

Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. 

Všechny ingredience vyšleháme ručním šlehačem (kromě kakaa).

Formu na bábovku si vymažeme olejem, vysypeme proteinem a nalijeme do ní 2/3 světlého těsta. Do poslední části vmícháme kakao a nalijeme na světlé těsto.

Pečeme v horkovzdušné troubě na 180 stupňů 55 - 60 minut.

Jestli je bábovka správně upečená zkusíme zapíchnutím špejle do těsta. Pokud nám na špejli nezůstane těsto, je hotovo. Necháme chvíli vychladnout a vyklopíme.

2017-02-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI