Ingredience: | |||||
polohrubá mouka | 300 g | vejce | 3 ks | slunečnicový olej | 50 ml |
střední cuketa (nastrouhaná - cca 200 g) | 1 ks | prášek do pečiva | 1 balíček | holandské kakao | 2 lžíce |
krystalový cukr | 150 g | mléko | 100 ml | polotučný tvaroh | 2 balení (tedy 500 g) |
žloutek | 1 ks | cukr moučka | 4 lžíce | mléko | 100 ml |
vanilkové aroma nebo vanilkový cukr | dle chuti | tmavá čokoláda | 50 g | máslo | na vymazání formy |
hrubá mouka | na vysypání formy |
S cuketou znám perník, který je velmi oblíbený a tak jsem chtěla vyzkoušet i bábovku a mohu říct, že je fajn, hezky vláčná a není přeslazená, tvarohovou vrstvu je možné vynechat a také to bude výborné. A jak jste na tom vy, znáte pečení s cuketou, zkoušeli jste, máte rádi?
Troubu předehřejte na 180 st. Připravte si tvarohovou náplň, smíchejte dohromady tvarohy, žloutek, cukr, aroma (pár kapek) a mléko, dejte stranou. Ručním šlehačem nebo v robotu vyšlehejte spolu vejce s cukrem, vydržte cca 5 minut, přidejte olej, mléko a mouku promíchanou s kypřicím práškem a kakaem, přimíchejte také nastrouhanou cuketu a důkladně promíchejte. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Na dno nalijte tmavé těsto, potom dejte tvarohovou směs, opět tmavou vrstu a potom tvarohovou, nakonec zase tmavou. Doba pečení je cca 40-50 minut, vyzkoušejte špejlí. Po vychladnutí bábovku přelijte rozpuštěnou čokoládou nebo čoko polevou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI