Ingredience: | |||||
vejce | 4 ks | cukr | 300 g | máslo | 100 g |
mleté mandle | 100 g | nahrubo strouhaná mléčná čokoláda | 50 g | polohrubá mouka | 300 g |
kypřící prášek | 1 balíček | smetana | 250 ml | vanilkový cukr | 1 balíček |
Recept je postaven na základech královské bábovky, kterou jsem našla v kuchařce mojí babičky. Je vláčná, lehce sladká a krásně v ní křupou mandle. Nezapomeňte poprášit moučkovým cukrem – nejlépe s vanilkou.
POSTUP:
Žloutky, cukr a rozpuštěné máslo utřete do hladké hmoty a přidejte mleté mandle a čokoládu.
Přidejte mouku smíchanou s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, vmíchejte smetanu
Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho zapracujte do těsta.
Ve vymazané a vysypané formě pečte na 175 stupňů cca 45 minut (ke konci zapíchněte špejli – pokud na ní nic neulpí, je hotovo).
Po úplném vychladnutí vyklopte bábovku z formy a poprašte moučkovým cukrem (já požívám moučkový s vanilkou)
TIP: Správně vyšlehaný sníh poznáte tak, že po otočení nádoby dnem vzhůru drží jako přibitý. Šlehejte ho z vychlazených bílků.
Na poprášení bábovky je ideální moučkový vanilkový cukr. Jak ho získat? Do zavařovací sklenice dejte moučkový cukr, nalámejte do něj vanilkový lusk, zavřete a nechte několik dní uležet.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI