Bábovka s mandlemi a čokoládou zpět

Ingredience:
vejce4 kscukr300 gmáslo100 g
mleté mandle100 gnahrubo strouhaná mléčná čokoláda50 gpolohrubá mouka300 g
kypřící prášek1 balíčeksmetana250 mlvanilkový cukr1 balíček
vejce 4 ks, cukr 300 g, máslo 100 g, mleté mandle 100 g, nahrubo strouhaná mléčná čokoláda 50 g, polohrubá mouka 300 g, kypřící prášek 1 balíček, smetana 250 ml, vanilkový cukr 1 balíček

Příprava

Recept je postaven na základech královské bábovky, kterou jsem našla v kuchařce mojí babičky. Je vláčná, lehce sladká a krásně v ní křupou mandle. Nezapomeňte poprášit moučkovým cukrem – nejlépe s vanilkou.

POSTUP:

Žloutky, cukr a rozpuštěné máslo utřete do hladké hmoty a přidejte mleté mandle a čokoládu.

Přidejte mouku smíchanou s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, vmíchejte smetanu

Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho zapracujte do těsta.

Ve vymazané a vysypané formě pečte na 175 stupňů cca 45 minut (ke konci zapíchněte špejli – pokud na ní nic neulpí, je hotovo).

Po úplném vychladnutí vyklopte bábovku z formy a poprašte moučkovým cukrem (já požívám moučkový s vanilkou)

TIP: Správně vyšlehaný sníh poznáte tak, že po otočení nádoby dnem vzhůru drží jako přibitý. Šlehejte ho z vychlazených bílků.

Na poprášení bábovky je ideální moučkový vanilkový cukr. Jak ho získat? Do zavařovací sklenice dejte moučkový cukr, nalámejte do něj vanilkový lusk, zavřete a nechte několik dní uležet.

2014-01-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI