Ingredience: | |||||
vejce | 8 ks | cukr krupice | 300 g | polohrubá mouka | 600 g |
prášek do pečiva | 1 balíček | vanilkový extrakt | 2 lžíce | citron - kůra | 2 ks |
olej | 200 g | vlažná voda | 200 g | drobné ovoce (maliny, borůvky, rybíz, lesní jahody...) | 100 - 150 g |
Poleva: | |||||
moučkový cukr | 150 g | citronová šťáva | 3 lžíce |
Taky často sáhnete po osvědčeném receptu a jenom ho něčím vylepšíte, něčím pozměníte? Já jsem tohle udělala s osvědčeným receptem na babiččinu bábovku. Vytáhla jsem obří litinovou bábovku, umíchala dvojité množství těsta, přidala ovoce posbírané na zahrádce a navrch přidala i citronovou polevu.
Ušlehejte žloutky s cukrem a olejem do světlé pěny.
Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilévejte vodu. Přidejte i vanilkový extrakt.
Nakonec vyšlehejte z bílků tuhý sníh a opatrně vmíchejte do těsta.
Do vymazané a moukou vysypané formy vlijte přibližně polovinu těsta. Přidejte ovoce a zalijte zbylým těstem.
Pečte ve vymazané a vysypané formě na 170°C přibližně 3/4 hodiny, záleží na velikosti formy. Propečení zkoušejte špejlí. Těsto se na ni nesmí lepit.
Hotovou bábovku vyklopte a nechte vychladnout.
Smíchejte prosátý moučkový cukr se šťávou a lžící polevu po částech nalijte na bábovku a nechte zatuhnout.
Použila jsem 26 cm širokou a 16 cm vysokou formu na bábovku. Na druhou formu cca 21 x 11 cm používám poloviční množství.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI