Bábovka z kefíru a caro kávy zpět

Ingredience:
kefír3 a 1/2 hrnkustévie nebo 3/4 hrnku moučkového cukru dle chutiolej3/4 hrnku
mleté mandle100 gpolohrubá mouka3 a 1/2 hrnkuprášek do pečiva1 balíček
vejce4 ksCaro káva1 lžícekakao1 lžíce
rumová tresť1 lžíce
kefír 3 a 1/2 hrnku, stévie nebo 3/4 hrnku moučkového cukru dle chuti, olej 3/4 hrnku, mleté mandle 100 g, polohrubá mouka 3 a 1/2 hrnku, prášek do pečiva 1 balíček, vejce 4 ks, Caro káva 1 lžíce, kakao 1 lžíce, rumová tresť 1 lžíce

Příprava

Opravu jednoduchá a rychlá bábovka, která je díky kefíru krásně vláčná.

Vejce ušleháme se stevií nebo cukrem, přidáme olej, postupně přidáváme kefír a nakonec přidáme prosetou polohrubou mouku s práškem do pečiva. Šlehačem vyšleháme, vmícháme rumovou tresť a jednu polovinu těsta nalijeme do vodou propláchnuté silikonové formy. Do druhé části těsta nasypeme Caro kávu s kakaem a dobře promícháme. Tmavou část těsta nalijeme na světlé těsto. Dáme péci do rozehřáté trouby na cca 180 stupňů na 45 minut, ale zkoušíme špejlí. Necháme zchladnout na mřížce a až poté vyklopíme. Podáváme ke kávě. 

2016-03-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI