Bábovka, ze které teče máslo zpět

Ingredience:
máslo250 gcukr1 hrnekvanilka nebo vanilkový cukr dle chuti
vejce (M)5 ks40% smetana200 mlpolohrubá mouka2 hrnky
prášek do pečiva1 kskakao nebo strouhaná čokoláda dle chuti
máslo 250 g, cukr 1 hrnek, vanilka nebo vanilkový cukr dle chuti, vejce (M) 5 ks, 40% smetana 200 ml, polohrubá mouka 2 hrnky, prášek do pečiva 1 ks, kakao nebo strouhaná čokoláda dle chuti

Příprava

Taky si pamatujete, že bábovka od babičky chutnala vždycky tak nějak líp? Myslím, že tuším, v čem tkví ten zázrak ..... MÁSLO! Už asi půl roku se chystám udělat bábovku podle receptu skvělýho kuchaře, baviče a kamaráda Josefa, kterej ji peče z celý kostky másla! Dneska na ni konečně došlo a je víc než jasný, že jinou už dělat nebudu. Bábovka je vláčná, teče z ní máslo a je přesně jako od babičky.

Máslo utřeme s cukrem do pěny. Neodfláknout, ať máte bábovku pěkně nadejchanou.
Přidáme vanilku a postupně do másla zašleháme všech 5 vajec. Pak přimícháme mouku s práškem do pečiva a smetanu. Do formy, vysypané moukou nebo kokosem, nalijeme 3/4 těsta. Do zbylého těsta vmícháme kakao nebo strouhanou čokoládu a taky vlijeme do formy. V průběhu pečení vznikne spojením obou těst mramorování. Pečeme v rozehřátý troubě na 160 stupňů 40-45 minut. 
Podáváme nejlíp se studeným mlíkem nebo kakaem, mňam!

2017-03-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI