Bábovka ze zakysané smetany zpět

Ingredience:
polohrubá mouka2 hrnkycukr krupice1/2 hrnkuzakysaná smetana1 kelímek
vejce2 ksmléko1/2 hrnkuolej1/4 hrnku
kypřící prášek do pečiva1 kskakao3 lžíce
polohrubá mouka 2 hrnky, cukr krupice 1/2 hrnku, zakysaná smetana 1 kelímek, vejce 2 ks, mléko 1/2 hrnku, olej 1/4 hrnku, kypřící prášek do pečiva 1 ks, kakao 3 lžíce

Příprava

Flekatá kravičková bábovka - pracovní název našeho nejmenšího. Na její výrobě se více jak z poloviny podílel - odměřoval suroviny, míchal a naléval do formy. A samozřejmě pekl jak jinak než pro tatínka, který nám ráno opět zmizel závodit.

Zakysanou smetanu smícháme s vejci, olejem a cukrem. Vmícháme mouku s kypřícím práškem a dolijeme tolik mléka, abychom vytvořili středně husté těsto. Půlku těsta obarvíme kakaem. Těsta střídavě vrstvíme do bábovkové formy- já používám silikonovou tak nemusím vymazávat. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů zhruba 45 minut (zkouším špejlí- když nelepí je hotovo).

2016-07-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI