Ingredience: | polohrubá mouka | 400 g | žloutek | 3 ks | |
cukr krupice | 200 g | kypřící prášek | 1 balíček | zralý banán | 3 ks |
máslo + na vymazání formy | 100 g | šlehačka | 100 ml | bílky - sníh + špetka soli | 3 ks |
rum | dle chuti | čokoláda | dle chuti |
U nás doma se bábovky moc nepečou. Třené těsto je pro nás suché a ničím nás neoslovuje.U téhle bábovky je to ale jiné. Tahle je dobrá, vlhká, a pokud se nesní hned, tak i dlouho vláčná zůstane.
Tento recept mám od své maminky a ta zase od kolegyně z práce a ta zase od jiné kamarádky.Nikdo už nevíme, kde tenhle recept má svůj původ. Je to už spousty let, co ji s úspěchem pečeme.
Fajn je, že pokud se vám doma nahromadí více banánu, než jste schopni sníst, stačí je jen pomačkat vidličkou a po třech dát zamrazit. Při mrazení banány zesládnou a upečená bábovka mi přijde i voňavější.
Dnes jsem ale pekla z čerstvých banánů. Po Velikonocích nám tu jich dost zůstalo.
Banány si oloupejte a rozmačkejte se dvěma lžícemi rumu.
Žloutky, cukr, rozpuštěné máslo a šlehačku vyšlehejte do pěny. V původním receptu je 33% šlehačka, ale já používám jen 12% a myslím, že to bohatě stačí. Gumovou stěrkou zapracujte nejprve banány a později mouku s kypřícím práškem a velmi lehce i tuhý sníh ze tří bílků.
Kdo má rád, tak může přidat i kousky čokolády.
Formu na bábovku si vymažte máslem a vysypte strouhankou, kokosem a nebo jako já dnes rozmixovanými ovesnými vločkami.
Bábovku pečte 1 hodinu na 180°C
Na konci pečení píchneme do bábovky špejlí, a pokud se na ni těsto nelepí, tak máme hotovo. Pokud ano, tak přidáme 10 minut pečení.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI