Banánová pěna s mangem a karamelizovanými mandlemi zpět

Ingredience:
zralý banán4 kszralé mango1 kskokosový krém400 ml
kokos hrstmandle hrstkarobový sirup2 lžičky
skořice špetka
zralý banán 4 ks, zralé mango 1 ks, kokosový krém 400 ml, kokos hrst, mandle hrst, karobový sirup 2 lžičky, skořice špetka

Příprava

Bohužel jsem předčasně ukončila program whole30. Důvod? Svátky (i když ty letošní byly v hodně smutném a nejistém duchu) a početná rodina. Tyto dvě věci k whole30 zkrátka nepasují. Zkuste si rodinným příslušníkům vysvětlit, že i v období oslav jíte striktně dle předepsaných pravidel. A co teprve vysvětlit to arabské rodince, šance zcela nemožná! Je úplně jedno, na kterou stranu se otočíte, všude číhá plno nástrah. Největším problémem pro mě bylo udržet si tři předepsaná jídla denně a oběd u tchýně (hovězí v jogurtu s oříškovou rýží). Tak jsem se rozhodla sklopit uši a program dobrovolně ukončit s tím, že si brzy dám repete. 

Přerušení programu mi dalo volnější ruku při experimentování u plotny, tak hned přidávám jednu sladkou rychlovku. Kupodivu mi tyto věci chyběly podstatně víc než třeba sýry a mléčné výrobky. 

Na suché pánvi do zlatova opražíme kokos. Stejným způsobem upravíme mandle, které ještě na pánvi posypeme skořicí, zakápneme karobovým sirupem a necháme lehce zkaramelizovat. 

Kokosový krém (použijte dobře vychlazený) vyšleháme do pěny. Banány a mango rozmixujeme na kaši a vmícháme do kokosové pěny. Směs rozdělíme do skleniček a dozdobíme praženým kokosem a karamelizovanými mandlemi. Podáváme vychlazené.

2015-07-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI