Ingredience: | |||||
banány | 3 ks | mandlové máslo | 100 g |
Neznám jediného člověka, který by nemiloval zmrzlinu. Když se řekne zmrzlina, vybaví se mi léto, pláže a dovolená u moře. Ale na takovou zmrzku mám chuť třeba i v zimě a to je ten nejlepší čas vyrobit si svou vlastní. V mrazáku Vám vydrží věčnost a Vy si ji můžete dát kdykoliv Vás bude honit mlsná. Na tuhle zmrzlinu Vám budou stačit pouze dvě ingredience. Banán a oříškové máslo. Já používám mandlové máslíčko od firmy Nutspread, které zmrzlinu krásně zjemní. Mandlové máslo navíc obsahuje velké množství esenciálních mastných kyselin, vitamínů a minerálů. Takže i když se jedná o zmrzlinu, nemusíte mít výčitky, že jste si dali něco nezdravého.
Banány nakrájíme na menší kousky, vložíme do uzavíratelné nádoby a necháme v mrazáku přes noc zmrznout. Druhý den banány vytáhneme a necháme je v pokojové teplotě trošku povolit. Pak banány vhodíme do mixéru, přidáme mandlové máslo a rozmixujeme dohladka. Podáváme jen tak samotné nebo jako doplněk k lívancům nebo palačinkám.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI