Banánové lívanečky s datlemi skořicí borůvkami a kokosovou smetanou zpět

Ingredience:
banány3 ksdatle4 ksvejce3 ks
mletá skořice1/2 lžičkyrýžovo-kokosové mléko Provamel40 mlpohanková mouka hladká104 g
České Ghíčko Bio dle potřeby
Zdobení:
borůvky dle potřebykokosová smetana Soyatoo dle potřeby
banány 3 ks, datle 4 ks, vejce 3 ks, mletá skořice 1/2 lžičky, rýžovo-kokosové mléko Provamel 40 ml, pohanková mouka hladká 104 g, České Ghíčko Bio dle potřeby, borůvky dle potřeby, kokosová smetana Soyatoo dle potřeby

Příprava

Jedny z našich nejoblíbenějších lívanečků, které nás nikdy neomrzí, jsou prostě úžasné, rychlé a jejich zdobení je největší zábava. Každý může projevit svého tvůrčího ducha. Je už na vás, zda si je pomažete domácí marmeládou, polijete javorovým sirupem a přidáte čerstvé ovoce, uděláte pouze ovocný přeliv či použijte kombinace ovoce, smetany, ořechového krému či tvarohu, fantazii se meze nekladou. 
Já jsem si vzpomněla na zdobení, které nám dělávala naše babička a to s čerstvým ovocem, tvarohem a smetanou. My tvaroh a klasickou smetanu nesmíme, ale to nám vůbec nevadí, vystačili jsme si s rozmixovanými borůvkami a kokosovou smetanou. Musím konstatovat, že to byla veliká dobrota. A jak na ně?

Banány oloupeme, pokrájíme na kolečka, rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme skořici. Oddělíme si žloutky od bílků. 
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, dáme stranou.
Žloutky přidáme k rozmixovanému banánu a skořici, již jen metlou zamícháme, přidáme pohankovou mouku, rostlinné mléko, důkladně promísíme a nakonec jemně vmícháme vyšlehané bílky.

Rozehřejeme si pánev, kterou jemně potřeme Ghíčkem, lívanečky opečeme z obou stran, nepospícháme na ně, lívance by se nám trhaly.

Upečené lívanečky dáme stranou a připravíme si zdobení. Kokosovou smetanu přendáme lžící do šlehací nádoby, vyšleháme na plné otáčky a dáme před finálním zdobením do lednice. Mezitím si tyčovým mixérem rozmixujeme borůvky, dáme do lednice zatuhnout, krásně rychle želírují takže s nimi půjdou lívance krásně potřít. Případně si vše na zdobení můžeme připravit předem a nechat v lednici.

Lívanečky potřeme borůvkovým pyré a ozdobíme smetanou. Smetanu je ideální nanášet pomocí zdobícího sáčku. 
Pokud nebudeme konzumovat ihned, dáme lívanečky chladit do lednice.

Přeji příjemné mlsání.

2016-09-02 Dezerty

Poznámka

Pokud nepatříte mezi alergiky na mléčnou bílkovinu či netrpíte intolerancí laktózy, klidně můžete využít na zdobení klasickou smetanu v kombinaci s tvarohem. Rostlinné mléko můžete nahradit klasickým, případně vodou.

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI