Banánové muffiny s jahodami a borůvkami zpět

Ingredience:
banány3 kspanela2 lžícemandlové mléko Provamel150 ml
špaldová mouka T 630 nebo klasická hladká210 gprášek do pečiva bez fosfátů1 ks (12g)čerstvé ovoce - jahody, borůvky dle chuti
banány 3 ks, panela 2 lžíce, mandlové mléko Provamel 150 ml, špaldová mouka T 630 nebo klasická hladká 210 g, prášek do pečiva bez fosfátů 1 ks (12g), čerstvé ovoce - jahody, borůvky dle chuti

Příprava

Potřebovala jsem zpracovat banány, které rychle dozrávaly, a nestíhali jsme je sníst. Zároveň jsem měla čerstvé borůvky a jahůdky, a tak příležitost lákala. Navíc příprava zabere pár minutek, tudíž nebylo co řešit a my si připravili skvělé odpolední mlsání. To mlaskání a maminko mňam, mňam je prostě k nezaplacení a strašně žene dál k vymýšlení a tvoření.

Banány oloupeme, rozmixujeme tyčovým mixérem společně se sladidlem, přidáme mléko, mouku a kypřící prášek. Zamícháme bez šlehání. Pokud chceme vůni a chuť zintenzivnit, přidáme pomleté vanilkové lusky či vanilku.

Připravené těsto nalijeme do formiček na muffiny, já využila silikonové od Tescomy. Do těsta přidáme pokrájené čerstvé jahody a borůvky. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 180°C přibližně 45 minut. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po upečení necháme důkladně vychladnout. Můžeme ozdobit pokrájeným čerstvým ovocem.

Přeji příjemné mlsání.

2017-08-17 Dezerty

Poznámka

Navíc můžeme přidat mleté vanilkové lusky, 1 lžící oleje či Ghí )přepuštěné máslo), já tentokrát nepřidávala.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI