Banánovo-ananasové lívanečky s kokosem a pohankovou moukou, zdobeno kokosovým zachlazeným mlékem s borůvkovou šťávou zpět

Ingredience:
mražené banány2 ksananas150 gpohanková mouka hladká100 g
vejce1 kskokos100 gČeské Ghíčko Bio dle potřeby
Krém:
kokosové mléko REAL 80%1 ksborůvky2 - 3 hrstiananas nakárjený na kostičky dle potřeby
med dle chuti
mražené banány 2 ks, ananas 150 g, pohanková mouka hladká 100 g, vejce 1 ks, kokos 100 g, České Ghíčko Bio dle potřeby, kokosové mléko REAL 80% 1 ks, borůvky 2 - 3 hrsti, ananas nakárjený na kostičky dle potřeby, med dle chuti

Příprava

Náš malý mlsáček přichází lívanečkům na chuť a já se mu vůbec nedivím. Až tak často je nedělám, ale věřím, že časem budou na našem stole častěji, tak musím doladit formu. Tyto lívanečky byly moc vydařené a vznikly zcela náhodou, tak jak to obvykle bývá. 
Prostě a jednoduše zralý ananas potřeboval zpracovat a mně lákala kombinace chuti kokosu a ananasu, zásoba banánů v mrazáku potřebovala rovněž drobnou redukci a babička donesla čerstvá vajíčka a bylo to... A výsledek? Myslím, že fotky hovoří sami a rozhodně žádný ladem nezůstal.

Mražené banány oloupeme a rozkrájíme na kolečka. Okrájíme, očistíme, nakrájíme ananas a společně s banánem rozmixujeme, přidáme vajíčko, strouhaný kokos, zahustíme pohankovou moukou.

Připravené těsto na lívanečky vlijeme na pánev, kterou jsme si potřeli Ghíčkem, opečeme z obou stran.

Kokosové mléko v plechu dáme zachladit na 45 minut do mrazáku. Případně na 48 hodin do lednice. 
Kokosové mléko vyjmeme z mrazáku, otevřeme, vyndáme zachlazený krém a dáme vyšlehat na plný výkon. Pokud je v plechovce tekutý podíl, nepřidáváme. Došlo by k naředění a to je nežádoucí.

Před podáváním přidáme do vyšlehaného kokosového mléka šťávu z borůvek, nemícháme, jen vždy cáknem šťávou do vyšlehaného mléka a přemístíme do zdobícího sáčku. Barva se postupně mění do nehezké šedivé, takže na efekt zdobíme ihned před servírováním.

Přeliv a šťávu připravíme velmi snadno. Do rendlíku vhodíme pár hrstí borůvek, přidáme pár lžic vody, rozvaříme. Necháme vychladnout před přidáním do vyšlehaného kokosového mléka. Já jsem přidala přibližně 4 lžíce vychladlé šťávy, nepřidáváme příliš, došlo by k naředění.

Lívanečky nazdobíme a na vrch přidáme rozvařené borůvky a kousky ananasu.

2016-08-05 Dezerty

Poznámka

Pokud chcete mít krém hodně hustý, dejte jej vyšlehaný zachladit do lednice před finálním zdobením.

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI