Ingredience: | |||||
zralé banány | 3 ks | holandské kakao | 4 lžíce | arašídové máslo | 80 g |
rozpuštěné máslo | 80 g | vejce | 2 ks | třtinový cukr | 70 g |
prášek do pečiva bez fosfátů | 3/4 lžičky | sůl | 1/2 lžičky | jedlá soda | 1 lžička |
špaldová mouka | 125 g | arašídové máslo | na dozdobení |
Muffiny mám ráda už jen z toho důvodu, že to prostě není jen tak klasická obyčejná buchta. Další v řadě našich oblíbených muffinů, jsou tentokrát banánovo-kakaové zpestřené arašídovým máslem. Jak jsem, již zmiňovala, zalíbilo se mi chuťové spojení slané a sladké chuti a tyto muffiny jsou tím perfektním důkazem.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Nachystáme si formu na muffiny a vyložíme ji silikonovými (nebo papírovými) košíčky. V míse smícháme arašídové máslo, rozpuštěné máslo, rozmačkané banány, cukr a vejce. Promícháme a pak přidáme kakao, prášek do pečiva, sodu, sůl a jako poslední vmícháme mouku. Směs promícháme a pak plníme formy na muffiny. Pečeme v předehřáté troubě cca 25-30 minut. Poté necháme vychladnout (cca 20 minut) a před podáváním pokapeme rozpuštěným arašídovým máslem.
Inspirovala jsem se v časopise Albert březen/2016 - chlebíček s arašídovým máslem a banány.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI