Ingredience: | |||||
celozrnná hladká mouka | 2 hrnky | vejce | 2 ks | kakao | 1/2 hrnku |
rostlinné mléko | 1 hrnek | sezamová pasta tahini | 1/4 hrnku | rozmačkané zralé banány | 2 ks |
datlový sirup (lze i med nebo třtinový cukr) | 3 lžíce | kypřící prášek do pečiva | 1/2 balení | sezamová semínka | dle chuti |
kokosový olej | na vymazání formy |
Dnes mám pro vás další tip, jak využít sezamovou pastu tahini v kuchyni. Minule jsem pekla výborné tahini brownies a dnes to bude legendární banana bread v upravené verzi. Pokud jste sezamovou pastu ještě nikdy nezkoušeli, určitě to napravte. S její pomocí se dá vykouzlit např. skvělý dresing nebo zdravá pomazánka.
V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme zbývající ingredience a vypracujeme hladké těsto. Formu na chlebíček vymažeme kokosovým olejem a vlijeme do ní připravené těsto. Vršek posypeme sezamovými semínky a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 40 - 45 minut. Hotový banánový chlebíček necháme vychladnout, nakrájíme ho na plátky, pokapeme je sezamovou pastou a můžeme podávat.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI