Banánovo-vanilkový dezert s agarem a chia semínky zpět

Ingredience:
banán1 ksvanilka na špičku nožemandlové mléko Provamel300 ml
agarová tyčinka Country life3/4 ksvoda200 mlchia semínka1/2 lžička
banán 1 ks, vanilka na špičku nože, mandlové mléko Provamel 300 ml, agarová tyčinka Country life 3/4 ks, voda 200 ml, chia semínka 1/2 lžička

Příprava

Agar mi v zásobě nesmí chybět.  Agar je výbornou a mimořádně zdravou alternativou želatiny. 
Obsahuje železo, vápník a další stopové prvky, ale v menším množství než ostatní řasy. Je velice lehce stravitelný, má mírně projímavé účinky.
Je vynikající při snižování hladiny cholesterolu v krvi. Dlouhodobější používání velmi efektivně snižuje cholesterol.
Čistí zažívací trakt - když prochází zažívacím traktem, sbírá staré usazeniny a čistí vnitřnosti.
Vhodný při hubnutí - pokrmy s agarem jsou vhodné pro pacienty s nadváhou, protože agar má nulovou energetickou hodnotu.
Léčí zácpu – povzbuzuje peristaltiku střev. Působí zásadotvorně, proto je vhodný pro kombinaci s ovocem (pomáhá neutralizovat kyselinotvorné ovoce).

Do vody si namočíme agarovou tyčinku na 30 minut, povaříme do rozpuštění, stáhneme z plotny. Přidáme mandlové mléko, vanilku, banán, rozmixujeme a přidáme chia semínka, necháme vychladit v lednici.

2016-02-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI