Ingredience: | |||||
arašídové máslo pokojové teploty | 100 g | krupicový cukr | 100 g | větší banán | 4 ks |
kysané podmáslí | 100 ml | vejce | 2 ks | holandské kakao | 4 lžíce |
kypřící prášek | 1 lžička | jedlá soda | 1 lžička | sůl | 1/2 lžičky |
hladká mouka | 125 g |
Arašídové máslo mám ráda a úplně nejvíc mi chutná namazané na chleba společně s marmeládou (což nechápe můj muž, který ho ovšem jí lžičkou přímo ze skleničky, takže netřeba komentáře). V březnovém Albert magazínu bylo hned několik receptů z téhle lahůdky a mě padl do oka tenhle banánový chlebíček. Pokud máte doma přezrálé banány, které už nikdo nechce jíst, zkuste ho. Je vláčný, akorát sladký, není v něm příliš mouky a ta arašídová chuť tvoří takovou hezkou tečku. U nás se rozhodně nepekl naposledy.
Troubu zapneme na 180°C (horkovzduch na 160°C). Větší formu na biskupský chlebíček zastříkneme vodou a vyložíme pečícím papírem.
Arašídové máslo rozetřeme s cukrem a následně přidáme vejce a nakonec i kakao - vše pečlivě promícháme. Půl jednoho banánu si necháme na finální zdobení, ostatní banány (3,5 ks) oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Přidáme do těsta spolu s podmáslím a promícháme.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, sodou a solí a smícháme s tekutou částí.
Těsto nalijeme do formy a doprostřed klademe banán nakrájený na tenká kolečka (tu polovinu, kterou jsme si odložili). Formu vložíme do trouby a pečeme 50-60 minut, propečenost zkoušíme špejlí.
Chlebíček vyndáme z trouby, 20 minut necháme chladnout ve formě a pak přendáme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
Inspirovala jsem se v magazínu Albert, březen 2016.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI