Ingredience: | |||||
kaki + 1/2 k podávání | 1 ks | zralé banány | 3 ks | mouka (150g špaldová typ 630 + 50g celozrnná) | 200 g |
prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky | soda | 1/2 lžičky | skořice | 1/2 lžičky |
olej nebo máslo | 80 ml | med | 40 ml | vejce | 2 ks |
Opět se u nás vyskytla přemíra zralých banánů, takže to opět chtělo nějakou dobrotu, ve které bych je mohla zužitkovat. Zkusila jsem tedy skloubit klasiku v podobě banánového chlebíčku a trochu jej obohatit o jinou a trochu nezvyklou surovinu, a to kaki. Kaki je samo o sobě lahodné a sladké a v kombinaci s banány dodaly chlebíčku velmi příjemnou chuť.
Kaki si oloupeme a nakrájíme na malé kousky, přidáme na kolečka nakrájené banány a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujeme na pyré. V jedné míse si smícháme „suché“ ingredience tedy, obě mouky, prášek do pečiva, sodu, skořici. V druhé míse si smícháme „tekuté“ přísady, vejce, olej, med a pyré z banánů a kaki. Pak mokré ingredience přimícháme do suchých a vše promícháme. Vznikne polotekuté těsto.
Formu na chlebíček si vyložíme pečícím papírem a těsto do ní nalijeme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 50-55 minut (horký vzduch). Pokud by chlebíček rychle nahoře hnědnul, doporučuji dát na něj pečící papír (zabrání to spálení vrchu chlebíčku a i tak se bude péci). Po upečení necháme zchladnout a podáváme s plátky kaki nebo např. bílým jogurtem a pokapané medem.
Z uvedených ingrediencí jsem upekla chlebíček do formy na biskupský chlebíček o rozměrech 31 x 12 x 7 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI