Základ korpusu pro kakaovou verzi: | |||||
ovesné vločky | 156 g | kešu ořechy | 170 g | kakaový prášek Lifefood | 2 lžíce |
javorový sirup (agáve či med) | 46 g | kokosový olej nebo koko Ghí (2-3 lžíce) | 50 g | mandlové mléko Provamel | 5 - 6 lžic |
Základ korpusu pro švestkovo-makovou verzi: | |||||
kešu ořechy | 130 g | ovesné nebo pohankové vločky | 210 g | chia semínka | 1 lžička |
brusinky, nesířené, doslazené jablečnou šťávou | 1 lžíce | mletý mák | 1 lžíce | koko ghí či kokosový olej | 1 lžíce |
švestková povidla | 110 g | datlový sirup, agáve či med | dle chuti | ||
Náplň: | |||||
banány (cca 6 ks) | dle pořeby | kokosový olej | 1 lžíce | citron | pár kapek |
sladidlo | trošku | čokoláda na vaření Vivani | dle potřeby |
Při přípravě cizrnových koláčků mi zbyla povidla z rozvařených sušených švestek a jablka. Rozhodla jsem se je zužitkovat, byla by jich škoda.
Nebyla jsem si jistá, co mi řekne na makovou kombinaci náš malý mlsák, a tak jsem raději připravila rovněž jeho oblíbený základ, který nikdy nezklame, vznikly tedy základy dva.
Pokud máte rádi bounty, není problém připravit i tuto variantu. Postačí místo banánů použít kokosmus - kokosový krém, který dosladíme dle chuti nebo pomletý kokos, který namočíme do kokosového mléka přes noc. Druhý den rozmixujeme a přidáme lžíci kokosového oleje. Pokud nemáte problémy s mléčnými výrobky a vejci, lze použít kokosový krém od Šmakouna, který však obsahuje mléčné složky a vaječný bílek.
Prostě, kdo si hraje, nezlobí, a dozajista opět vznikne celá řada kombinací. Musím říct, že obě verze nemají chybu. Pokud chcete verzi co nejblíže banánům v čokoládě, sáhněte po švestkovo-makové.
Příprava základů je velmi snadná. Ovesné vločky nameleme společně s kešu ořechy, přidáme kakaový prášek, kokosový olej, dle chuti sladidlo a důkladně propracujeme. V případě, že konzistence bude málo pojivá, přidáme kokosový olej nebo rostlinné mléko.
Z dobře pojivé směsi vytvarujeme tyčinky a klademe je na tác, který vysteleme pečícím papírem. Dáme zachladit do lednice a pustíme se případně do druhé verze.
Opět nameleme ovesné vločky s kešu ořechy, chia semínky a brusinkami. Po namletí přidáme mletý mák, švestková povidla (pokud nemáme povidla, můžeme dát místo nich sušené švestky, které budeme mixovat společně s ořechy, vločkami a brusinkami), koko ghí a směs pomocí rukou propracujeme. Nakonec dle chuti případně přisladíme sirupem či medem. Vytvarujeme tyčinky a klademe je na tác, který steleme pečícím papírem a dáme zachladit do lednice.
Po vyndání z lednice základy dozdobíme. Rozmačkáme banány, nemixujeme, přidáme kokosový olej - nemusíme, ale hezky drží. Pokud chceme, aby nám zůstaly banány uvnitř žluté, přidáme pár kapek citronu a trošku přisladíme. Já jen rozmačkala banán a přidala pár kapek citronu. Je třeba pracovat rychle. Pokud necháme déle stát, začne šednout. Nandáme na tyčinky a polijeme čokoládou, kterou necháme rozpustit ve vodní lázni. Vzniklé banány v čokoládě dáme vychladit do lednice. Kakaová verze bude úžasná rovněž jako bounty.
Přeji příjemné mlsání.
Pokud patříte mezi milovníky Šmakouna, přidejte si 50g najemno nastrouhaného švestkového Šmakouna do korpusu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI