Belgický nepečený dort zpět

Ingredience:
holandské kakao100 gstudená voda2 dlžloutek z čerstvého vejce1 ks
máslo nebo hera250 gcukr krupice15 dkgdětské piškoty240 g (2 standardní balíčky)
holandské kakao 100 g, studená voda 2 dl, žloutek z čerstvého vejce 1 ks, máslo nebo hera 250 g, cukr krupice 15 dkg, dětské piškoty 240 g (2 standardní balíčky)

Příprava

Jednoduchý a rychlý nepečený dezert z dětských piškotů s holandským kakaem.

Kakao rozmíchejte v asi 2 dl studené vody a za občasného míchání nechte odležet nejlépe přes noc. Pokud používáte hodně kvalitní kakao, může být vody o něco víc.

Ve velké míse utřete jeden žloutek s 250 g másla nebo rostlinného tuku na pečení (záleží, co máte radši) a 15 dkg cukru, až bude hmota krásně hladká.

Pak utřené máslo důkladně smíchejte s namočeným kakaem a nakonec přisypte i dětské piškoty, které se vším rovnoměrně promíchejte.

Dortovou či jakoukoli jinou formu (klidně i mističky) vystelte potravinářskou fólií, naplňte piškotovým „těstem“ a důkladně zamačkejte. Pak formu přikryjte fólií i z vrchu, aby dort neoschl, a nechte alespoň dvě hodiny, nejlépe přes noc, ztuhnout v lednici.

Celý dort přikryjte fólií a nechte nejlépe přes noc v ledničce

Nakonec dort dozdobte šlehačkou či ovocem podle chuti a fantazie.

2014-02-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI