Ingredience: | |||||
bílky | 7 ks | sůl | špetka | cukr krystal | 170 g |
mleté oříšky - lískové nebo vlašské | 70 g | hladká mouka | 70 g | moučkový cukr | dle chuti |
smetana + 2 ztužovače - na náplň | 2 kelímky | smetana + 1 ztužovač - na ozdobu | 1 kelímek | 1 |
Slyšíte výraz BEZÉ v kuchyni poprvé? Zjednodušeně jsou to sladké dezerty z bílků, které jsou našlehané, jemné a rozplývají se na jazyku. Důkazem je právě tato roláda, kterou si jistě oblíbíte.
Bílky se špetkou soli a cukrem ušleháme do tuhého sněhu.
V misce smícháme oříšky a hladkou mouku a celou směs jemně vmícháme do tuhého sněhu.
Na plech dáme pečicí papír potřený olejem, sněhové těsto rovnoměrně rozetřeme a přes sítko pocukrujeme moučkovým cukrem.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 220°C přesně 7 minut.
Po vyndání z trouby pár minut počkáme, připravíme si čistý pečicí papír, na něj roládu překlopíme a papír, na kterém se roláda pekla, pomalu sloupneme. Potom roládu stočíme a necháme vychladnout.
Vyšleháme smetany se ztužovači, roládu roztočíme, natřeme (můžete přidat mleté nebo celé oříšky) a stočíme.
Pokud máte chuť, dozdobíme roládu šlehačkou a oříšky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI