Předehřejeme si troubu na 170 stupňů.
Těsto vypracujeme klasickým postupem - nejprve smícháme tekuté složky a pak do nich postupně přimícháme všechny suché. Složky přidáváme podle jejich pořadí v receptu a mícháme pouze pomocí vařečky, není potřeba použít ruční šlehač. Připraveným těstem naplníme košíčky do 3/4 a pečeme cca 20 minut na 170 stupňů. Po upečení necháme vychladnout a v mezičase si připravíme krém.
Za pomoci ručního šlehače vyšleháme v tuhý krém smetanu, mascarpone a cukr. Nakonec přimícháme i na kousíčky nakrájené vypeckované třešně. Krém nanášíme na vychladlé dortíky za pomoci cukrářského sáčku.
Zdobíme každý dortík několika kvítky černého bezu.
Věřím, že Vás můj dnešní recept potěšil a pokud máte nějaké zajímavé recepty na zpracování květů černého bezu - napište mi je do komentářů, dokud kvetou.
Krásný den, Ivča!