Bezlepková cuketová buchta bez vajec, mléka a cukru zpět

Ingredience:
bezlepková mouka Nomix140 gdatlový sirup140 gskořice1 lžička
perníkové koření1 lžičkasušený zázvor špetkamuškátový oříšek špetka
soda5 gsůl špetkanastrouhaná cuketa1/2 šálku
střední mrkev1 ksstřední jablko1/2 ksbanán1 ks
ořechy40 golej40 gkokosové mléko40 g
bezlepková mouka Nomix 140 g, datlový sirup 140 g, skořice 1 lžička, perníkové koření 1 lžička, sušený zázvor špetka, muškátový oříšek špetka, soda 5 g, sůl špetka, nastrouhaná cuketa 1/2 šálku, střední mrkev 1 ks, střední jablko 1/2 ks, banán 1 ks, ořechy 40 g, olej 40 g, kokosové mléko 40 g

Příprava

Ptáte se mě na bezlepkový dobroty! S tímhle typem pečení mám nulový zkušenosti, a tak bylo na čase to změnit. Mrkla jsem, co trh nabízí a na doporučení kamarádky Katky, která má doma bezlepkáře, jsem vybrala produkty od NOMINAL zdravá výživa. Na jejich webu jsem si vyhlídla rovnou i recept, trochu ho upravila, a tak vznikla moje první fantasticky vláčná a voňavá.

Mouku smícháme se sodou, solí a kořením. Cuketu a mrkev nastrouháme najemno, jablko nahrubo a důkladně ze všech ingrediencí vymačkáme šťávu /kterou můžeme vypít/. Ořechy nahrubo pokrájíme. Vše smícháme s moukou, přidáme olej, kokosový mlíko a rozmačkanej banán, kterej nám vlastně nahradí pojivovou funkci vejce a navíc dodá buchtě fantastickou chuť i vůni! Spojíme dohromady. Těsto vylijeme do vymazaný formy, vysypaný třeba kokosovou moukou a pečeme v předehřátý troubě na 160 stupňů asi 15 minut. Pak přidáme stupně na 180 a dopékáme dalších cca 40 minut.

Dejte si bacha, aby vám ještě za tepla nezmizela.

2017-03-31 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI