Bezlepkové brownies zpět

Ingredience:
máslo85 gtřtinový cukr150 ghořká čokoláda200 g
mléčná čokoláda50 gvejce2 kskakao1 lžíce
sůl špetkakukuřičný škrob (můžete použít čokoládový pudink)40 g
máslo 85 g, třtinový cukr 150 g, hořká čokoláda 200 g, mléčná čokoláda 50 g, vejce 2 ks, kakao 1 lžíce, sůl špetka, kukuřičný škrob (můžete použít čokoládový pudink) 40 g

Příprava

Co je lepší než čokoláda? No? No přece brownies! Popravdě jsem byla sama překvapená, jak výborné mohou být, když docela vynecháte mouku. Právě od těhhle čokoládovočokoládových krasavců - bezlepkových brownies - se zdráhám poručit si brownies v kterékoli kavárně. Jsem si jistá, že nebudou lepší.

Máslo rozpustíme v kastrůlku a přisypeme k němu cukr. Za stálého míchání necháme sladidlo rozpustit a mírně zkaramelizovat. Stáhneme plamen na minimum, přidáme na čtverečky nalámanou čokoládu a mícháme tak dlouho, dokud se také nerozpustí. Sejmeme z plotny a jedno podruhém metličkou vmícháme vajíčka. Přidáme špetku soli a kukuřičný škrob a opět prošlehneme metličkou. Vylijeme na malý plech (já mám čtveratý plech se stranou asi 20 cm) vyložený pečícím papírem. Ve troubě vyhřáté na 180°C pečeme asi 20 minut.

Pokud by se vám zachtělo experimentovat, vyměňte tmavou čokoládu za bílou. Neříkala bych tomu pak úplně brownies, ale upečete si mimořádný zkaramelizovaný dezert, který stojí za všechny diety světa!

2017-10-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI