Bezlepkové lívance z rýžové mouky zpět

Ingredience:
rýžová mouka1 hrnekřecký jogurt2 lžícerostlinné mléko3/4 hrnku
kokosový cukr2 lžícekypřící prášek1 lžičkasůl špetka
kokosový olej dle potřeby
rýžová mouka 1 hrnek, řecký jogurt 2 lžíce, rostlinné mléko 3/4 hrnku, kokosový cukr 2 lžíce, kypřící prášek 1 lžička, sůl špetka, kokosový olej dle potřeby

Příprava

Chci Vám u sebe na blogu představovat suroviny, kolem kterých byste v obchodě běžně prošli a ani byste si jich nevšimli. Nedávno jsem díky internetovému obchůdku se zdravou výživou objevila další úžasnou věc a to sice rýžovou mouku. A i když nejsem celiak, musela jsem si ji prostě koupit. Uvažovala jsem, co z rýžové mouky připravit a nakonec to vyhrály lívance. Pokud budete chtít tedy příště experimentovat a připravit si lívance jinak než obvykle, určitě zvolte tuhle variantu. Rýžová mouka navíc pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a díky nízkému obsahu sodíku je vhodná i pro lidi s vysokým krevním tlakem.

Ve velké míse smícháme všechny suroviny, metličkou vypracujeme hladké těsto a necháme ho cca 5 minut stát. Na malém množství kokosového oleje (můžete použít i rostlinný) smažíme dozlatova malé lívance. Podáváme s řeckým jogurtem nebo tvarohem, borůvkami a datlovým sirupem. 

2015-09-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI