Ingredience: | |||||
rýžová mouka | 1 hrnek | řecký jogurt | 2 lžíce | rostlinné mléko | 3/4 hrnku |
kokosový cukr | 2 lžíce | kypřící prášek | 1 lžička | sůl | špetka |
kokosový olej | dle potřeby |
Chci Vám u sebe na blogu představovat suroviny, kolem kterých byste v obchodě běžně prošli a ani byste si jich nevšimli. Nedávno jsem díky internetovému obchůdku se zdravou výživou objevila další úžasnou věc a to sice rýžovou mouku. A i když nejsem celiak, musela jsem si ji prostě koupit. Uvažovala jsem, co z rýžové mouky připravit a nakonec to vyhrály lívance. Pokud budete chtít tedy příště experimentovat a připravit si lívance jinak než obvykle, určitě zvolte tuhle variantu. Rýžová mouka navíc pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a díky nízkému obsahu sodíku je vhodná i pro lidi s vysokým krevním tlakem.
Ve velké míse smícháme všechny suroviny, metličkou vypracujeme hladké těsto a necháme ho cca 5 minut stát. Na malém množství kokosového oleje (můžete použít i rostlinný) smažíme dozlatova malé lívance. Podáváme s řeckým jogurtem nebo tvarohem, borůvkami a datlovým sirupem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI