Ingredience na 6 palačinek: | |||||
kaštanová mouka | 80 g | tapioková mouka | 10 g | vejce | 1 ks |
xylitol | 20 g | med | 10 g | sodovka | 2 dl |
kokosový tuk (nebo jiný dle chuti) | na smažení |
Recept, který určitě najde fanoušky všude: palačinky.
Jako nejlepší se zdálo použít kaštanovou mouku. Má jemnou ořechovou vůni a chutná sladce, a taky hodí k jakékoliv náplni. Těsto je jemné, palačinky jsou tenké, pružné, netrhají se, no prostě úspěch :)
Těsto jsem důkladně zamíchala, pokud vzniknou menší hrudky, stačí trochu rozšlehat. Pekla jsem na teflonové pánvičce lehce vymazané kokosovým tukem. I tenčí palačinky jsou pružné, pracuje se s nimi stejně jako s moučným těstem.
Náplň jsem teď zvolila tvarohovou s rozinkami a citronem (není paleo).
Kaštanová mouka
Vyrábí se jemným mletím sušených kaštanů. Jedná se o lehce stravitelnou jemnou mouku, která se uplatní jak u sladkých, tak slaných receptů. Neuvěřitelné, ale nejedná se o novinku naší doby, v Italii je známá několik století a ve středověku konkurovala pšeničné mouce. Ve Francii je častou ingrediencí pekařských výrobků. Oproti mletým ořechům má nízký obsah tuku, glykemický index je kolem 65. Není to zrovna nízká hodnota, ale oproti běžným moukám se jedná o rozhodně nižší hodnotu (GI 85 až 95). Je přirozeně bezlepková a bohatá na vlákninu (10,58%) a vitamín C. Mouka je vhodná pro bezlepkovou, paleo aSCD stravu. Odkaz na stránky společnosti ADVENI, další informace o kaštanové mouce.
pokud používáte cukr, použijte 40 g cukru
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI