Ingredience: | |||||
rýžová mouka | 110 g | plnotučné farmářské mléko | 110 g | rozpuštěné máslo | 20 g |
vejce | 1 ks | Šmakoun s příchutí brusinky a goji | 20 g | kypřící prášek z vinného kamene | 3 g |
jogurt (dle chuti) | 2 lžíce | malinový džem | chia semínka |
Pokud máte rádi sladké, ale nechcete to s ním až tak přehánět, pak si udělejte tyhle vafle. Jsou z rýžové mouky, takže jsou bezlepkové, neobsahují moc cukru, ale i tak jsou výtečné. Vafle můžete stejně jako já ozdobit řeckým jogurtem a Vaším oblíbeným džemem, ale také můžete zvolit třeba zdravou „nutelu“ například Medoládu. V receptu se nedivte, že je mléko odměřeno na gramy, nemám odměrku, tak mléko opravdu odvažuji na váze.
1. Šmakouna nastrouhejte na hrubém struhadla.
2. Nyní mouku, kypřící prášek, cukr, šmakouna, mléko, vejce a máslo a důkladně promíchejte, aby se vše spojilo.
3. Ploténky vaflovače pomažte máslem a vaflovač rozehřejte.
4. Když je vaflovač rozehřátý a máslo na ploténkách se rozpustilo, tak na ploténky opatrně lžíci přendávejte těsto.
5. Pečte do zlatavé barvy.
6. Na talíři pak dejte na vafle jogurt, na něj džem, posypte mandlemi, chia semínky a můžete podávat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI